Gebakken Brie

Bij de BBQ wordt vaak flink wat stokbrood weg gegeten. Zonde, zou je kunnen zeggen, want zo zit je sneller vol en kun je dus minder genieten van heerlijk vlees en andere BBQ gerechten. Wil je toch een broodje serveren? Doe het dan als voorgerecht en maak er iets speciaals van. Ik maakte dit pannetje met een gebakken brie, met pistachenoten, walnoten en vijgen. Een lekker stokbroodje er bij en je hebt een heerlijk voorgerecht! Soort gerecht: Voor; Aantal personen: 4; Tijd: 15 minuten Ingrediënten – 1 Ronde Brie (250 […]

Biefstukspiesen met Chimichurri

Bij een goede BBQ mag biefstuk niet ontbreken. Maar dat betekent niet dat je altijd maar een simpel biefstukje hoeft te grillen en deze met wat kruidenboter moet serveren. Zeker niet! Mijn favoriete ‘saus’ bij biefstuk is Chimichurri. Een kruidige salsa die zijn oorsprong in Argentinië kent. Heerlijk! Deze keer maakte ik mooie biefstuk spiesen, waarbij ik een eenvoudige Chimichurri serveerde. Zeker proberen, want hiermee scoor je punten! Soort gerecht: Hoofd; Aantal personen: 4; Tijd: 30 minuten Ingrediënten – 400 gram Biefstuk – 1 teentje Knoflook – 1 kleine Rode […]

Mozzarella Skillet Brood

Een tijdje terug kocht ik een setje gietijzeren pannen bij Bol.com. Leek me wel handig voor op de BBQ. Zaken opwarmen, aardappeltjes bakken, ik had een toetjesrecept waarbij ik er één nodig had en ik had nog wel meer ideeën voor deze pannetjes. Toen kwam ik ook al eens een breekbrood tegen dat je eenvoudig in zo’n pan kunt maken. Dat moest ik dus ook proberen. Het werd er één gevuld met mozzarella. En laten we eerlijk zijn. Dit wil je! Soort gerecht: Bij; Aantal personen: 4; Tijd: 3 uur […]

Guacamole Braaibroodjies

Een tijd geleden maakte ik al eens deze Zuid-Afrikaanse Braaibroodjies. De Zuid-Afrikaanse tosti, die wordt gegrild boven de braai, het Zuid-Afrikaanse equivalent van de BBQ. Ik kwam voor het eerst in aanraking met deze heerlijke braaibroodjies in 2012, toen we een reis maakten door Afrika. Sindsdien maken we ze regelmatig. En het leuke is dat je, net als bij tosti’s, eindeloos kunt variëren! Je kunt dus nog wel meer braaibroodjies recepten verwachten dit jaar. Soort gerecht: Lunch/Voor; Aantal personen: 4; Tijd: 25 minuten Ingrediënten – 8 sneetjes Casino Wit – […]

Gevulde Flespompoen

Groenten van de BBQ zijn vaak nog een probleem. Althans, dat is wat ik in mijn omgeving zie. Vlees, vis, toetjes, dat gaat allemaal wel. Maar groenten mis ik vaak. En juist een groentegerecht van de BBQ maakt je BBQ maaltijd compleet. Een gevulde flespompoen van de BBQ is dan ook zeker een aanrader. Weinig werk, een paar ingrediënten en wat geduld. En dan eet je er met meerdere personen van. Zeker het proberen waard! Soort gerecht: Bij; Aantal personen: 4; Tijd: 1 uur Ingrediënten – 1 Flespompoen – 1 […]

Valentijns Burgers

Je geliefde op Valentijnsdag verrassen met een romantisch diner voor twee van de BBQ? Het kan! Met deze hartvormige Valentijns Hamburgers scoor je zeker punten. Ze zien er niet alleen mooi uit, ze smaken ook heerlijk! Als je echt uit wil pakken doe je er ook nog een mooie bos bloemen bij, maar met deze burgers ben je al een heel eind! Zo zie je maar, de BBQ kan altijd aan! Soort gerecht: Hoofd; Aantal personen: 2; Tijd: 20 minuten Ingrediënten – 300 gram Rundergehakt – 4 dikke sneeën van […]

Spiesjes Gehaktbal

Ik ben fan van spiesjes van de BBQ. Tenminste, als je ze zelf maakt. Saté en shaslicks van de supermarkt maak je me niet gelukkig van. Ik vind spiesjes vooral makkelijk wanneer er veel mensen komen eten, want als je je gerechten een beetje op smaak brengt hebben mensen geen saus nodig en dus ook geen bord. Scheelt dus ook weer een hoop afwas! Deze spiesjes gehaktbal zijn eenvoudig, maar super lekker. Prima vervanger voor een spiesje van de supermarkt! Soort gerecht: Hoofd; Aantal personen: 4; Tijd: 20 minuten Ingrediënten […]

Rode Uien Tarte Tatin

Weer een keer een mooi bijgerecht van de BBQ. Of een voorgerecht. Dat kan ook. Een tarte tatin met rode ui. Je hebt er wel een gietijzeren pan voor op de BBQ voor nodig, maar daar kun je zo veel mee. Aardappeltjes bakken, desserts maken en dus ook een tarte tatin op de BBQ bereiden. Prachtig toch? Wij aten de tarte tatin als bijgerecht met 4 personen, maar met 6 moet ook prima kunnen, want we zaten bomvol na het eten! Soort gerecht: Voor/Bij; Aantal personen: 6; Tijd: 1 uur […]

Vietnamese Kippenbouten

Een lekker kippetje van de BBQ is altijd goed! Of het nou heerlijke kippendijen spiesen zijn, een Beer Can Chicken of een lekkere kipburger. Deze keer ging ik voor kippenbouten, die ik een Vietnamese marinade meegaf. Dit, in combinatie met de smaak en het mooie kleurtje dat het rookhout geeft, zorgde voor een heerlijk sappig resultaat. En dan aan tafel lekker kluiven. Want dat hoort er ook bij! Soort gerecht: Hoofd; Aantal personen: 4; Tijd: 45 minuten Ingrediënten – 8 Kippenbouten – 150 ml Vissaus – 100 ml Water – […]

Gevulde Champignons

Ik maakte ze een tijd terug al tijdens een winter BBQ, maar zag dat ik het recept nog niet had verwerkt. Deze gevulde champignons vallen zelfs bij mij in de smaak (en ik ben dus totaal geen fan van champignons). Wellicht is het gerucht dat bacon alles beter maakt dan toch waar. Deze champignons zijn gevuld met kruidenkaas, gekruid gehakt en omwikkeld met spek. En dan ook nog op een prikkertje. Zei er iemand ‘Tapas van de BBQ’? Soort gerecht: Bij; Aantal personen: 6; Tijd: 45 minuten Ingrediënten – 12 […]

Gevulde Tomaten

Zoals al vaker gezegd kan een BBQ niet zonder bijgerechten. En ja, daarvoor kan je in de supermarkt een stokbrood, een bak aardappelsalade en ander standaard spul kopen, maar je kunt ook zelf iets maken met verse ingrediënten. En we kunnen zelfs een stapje verder gaan, want naast een mooi stukje vlees kun je je bijgerechten ook op de BBQ bereiden. Hoeft helemaal niet moeilijk te zijn namelijk. Deze gevulde tomaten heb je bijvoorbeeld zo voorbereid en staan in een handomdraai op tafel. Heerlijk toch? Soort gerecht: Bij; Aantal personen: […]

Spicy Dutch BBQ Crew Ribs

Spareribs bereiden is voor mij het ultieme BBQ’en. De avond van te voren al aan de slag met het marineren en dan op zondag lekker vroeg de BBQ aan steken, de temperatuur onder controle krijgen en de ribs langzaam laten garen tot een perfect eindresultaat. Spelen met rook, smaak en textuur. Om vervolgens met zijn allen te smullen. Een tijdje terug ontving ik een pakketje met rubs en sauzen van The Dutch BBQ Crew en deze keer ging ik voor spareribs met een pittige twist. Ook een keer spareribs maken […]