Gevulde Bolcourgettes

Een maaltijd van de BBQ is niet compleet zonder je dagelijkse portie groenten. En als je dan toch aan het BBQ’en bent, moeten willen we natuurlijk ook groenten van de BBQ! Met dit recept zet je eenvoudig een leuk en lekker bijgerecht op tafel, dat vol met groenten zit. Ideaal dus om te serveren naast een lekker stukje vlees! Soort gerecht: Bij; Aantal personen: 2; Tijd: 25 minuten Ingrediënten – 2 Bolcourgettes – 1 Rode Paprika – 1 Tomaat – 2 eetlepels Geroosterde Pijnboompitten – 6 eetlepels Geraspte Kaas – Peper […]

Italiaans Gevulde Kip Rollade

Een rollade van de BBQ is altijd leuk om te bereiden en het wordt nog leuker als je de rollade helemaal zelf gemaakt en gevuld hebt. Dit recept, voor een Italiaans gevulde kip rollade staat niet alleen garant voor een lekkere maaltijd. Je kunt in dit recept ook nog je frustratie kwijt bij het plat maken van de kipfilets! Top combinatie dacht ik zo. Heb je nog nooit zelf een rollade gemaakt? Check dan van te voren op YouTube even hoe je een rollade moet knopen. Scheelt een hoop gedoe […]

Gestoomde Kabeljauw

Een stukje vis van de BBQ is erg lekker, maar veel mensen vinden het lastig om vis te bereiden op de BBQ. Dit omdat het grillen van vis vaak resulteert in het blijven plakken van de vis aan het rooster en vervolgens in een uit elkaar gevallen stukje vis. Met dit recept voor gestoomde kabeljauw voorkom je het vastplakken aan het rooster en heb je toch een heerlijk stukje vis van de BBQ! Serveer de kabeljauw met de simpel te maken dille mayonaise en je hebt een heerlijk visgerecht van […]

Varkenshaas met Brie

Een varkenshaasje gaat er bij de gemiddelde Nederlander zo nu en dan wel in. Het is een mooi zacht stukje varkensvlees, dat niet moeilijk te bereiden is. In dit recept heb ik het oude vertrouwde varkenshaasje echter wat extra’s mee gegeven. Door ze te vullen met brie en cranberry compote én door ze in te pakken met spek. Het resultaat? Een varkenshaasje met een twist. Een ongelooflijk lekkere twist! Soort gerecht: Hoofd; Aantal personen: 4; Tijd: 50 minuten Ingrediënten – 2 Varkenshaasjes (250 gram per stuk) – 12 plakken Lang Gesneden […]

Geroosterde Wortelen

Een BBQ is pas echt compleet met bijgerechten en groenten mogen dan ook niet ontbreken. Groenten van de BBQ toveren is echter helemaal niet moeilijk. Een hoop groenten zijn namelijk goed geschikt om te roosteren. Wortelen bijvoorbeeld. En als je, zoals ik deed in dit recept, gebruik maakt van een regenboog wortelmix, krijg je ook nog eens een kleurrijk gerecht! Soort gerecht: Bij; Aantal personen: 4; Tijd: 35 minuten Ingrediënten – 600 gram Regenboog Wortelmix – 1 Sinaasappel – 2 eetlepels Olijfolie – Versgemalen Zwarte Peper – Grof Zeezout Overige Benodigdheden […]

Bourbon Burgers met Geitenkaas

Als je mijn website al een beetje kent, weet je dat ik een liefhebber ben van hamburgers. Check mijn Burger Friday Collectie bijvoorbeeld maar eens! Vandaag ook weer een hamburger en deze keer een burger met, in whisky, gekarameliseerde uien, bacon en geitenkaas. Een heerlijke burger, waar je het weekend heerlijk mee kunt inluiden! Soort gerecht: Hoofd; Aantal personen: 2; Tijd: 45 minuten Ingrediënten – 2 Hamburger Broodjes – 2 Hamburgers (van 150 gram rundergehakt) – 2 Uien – 4 plakken Lang Gesneden Ontbijtspek – 60 gram Verse Geitenkaas – 2 […]

Chorizo Haloumi Spiesen

Soms ben je op zoek naar een eenvoudig maar smaakvol bijgerecht voor de BBQ, dat niet veel voorbereidingstijd kost en ook nog eens snel klaar is. Bijvoorbeeld omdat je ook al een low & slow hoofdgerecht aan het bereiden bent. In dat geval zijn deze spiesjes, met chorizo, haloumi en tomaatjes precies wat je zoekt. Een combinatie van 3 op zichzelf al heerlijke ingrediënten, maar dan simpel omgetoverd tot een spiesje. Soort gerecht: Bij; Aantal personen: 6; Tijd: 25 minuten Ingrediënten – 225 gram Haloumi – 125 gram Chorizo – 12 […]

Pastinaak Friet

Zo in het najaar is het weer tijd voor alle winterse groenten. Vaak knollen, hardere wortels en andere groenten die het ook goed doen op de BBQ! Ik ging deze keer met de pastinaak aan de slag en ging voor frietjes. En dat kan ik je aanraden, want dit is lekker! Ze worden knapperig en smaken heerlijk. Zeker eens proberen dus, want het is ook nog eens een super simpel recept. Soort gerecht: Bij; Aantal personen: 4; Tijd: 45 minuten Ingrediënten – 4 Pastinaken – 2 eetlepels Olijfolie – Versgemalen Zwarte […]

Rosbief met Rode Wijn Saus

Ook vandaag weer een Kerstwaardig recept, al kun je deze rosbief tijdens ieder etentje wel presenteren. Na het aansnijden en met de saus ziet het er echter zo mooi uit, dat dit gerecht zeker niet zal misstaan tijdens je Kerst Diner! En dat terwijl het een eenvoudig recept is, waar eigenlijk niet veel aan mis kan gaan. Mooi toch? Soort gerecht: Hoofd; Aantal personen: 4; Tijd: 1 uur en 15 minuten Ingrediënten – 800 gram Rosbief (aan één stuk) – 1 Ui – 1 teen Knoflook – 300 milliliter Rode Wijn […]

Beef Wellington

Maakte ik deze Kerst Klassieker laatst al in het klein, gaan we in dit recept voor het origineel! De Beef Wellington is echt een waardig gerecht om te serveren tijdens Kerst en je kunt hem dus ook op de BBQ bereiden! Het belangrijkste dat je er voor nodig hebt is een BBQ met deksel en een pizzasteen. Zo komt BBQ’en met Kerst dus wel heel dichtbij! Soort gerecht: Hoofd; Aantal personen: 4; Tijd: 60 minuten Ingrediënten – 750 gram Rosbief (aan één stuk) – 200 gram Kastanje Champignons – 4 Sjalotten – 2 […]

Gehaktbrood van de BBQ

Een gerecht maken dat niet veel tijd en moeite kost, maar dat er wel mooi uit ziet op tafel? Ga dan voor een gehaktbrood! Het is in de basis een simpel gerecht, dat je op allerlei manieren kunt maken. Ik maakte hier een basic variant met spinazie en prosciutto, maar je kunt met een gehaktbrood je eigen favoriet creëren. Ga dus aan de slag en laat me vooral weten wat jouw favoriete gehaktbrood is! Soort gerecht: Hoofd; Aantal personen: 4; Tijd: 1 uur en 20 minuten Ingrediënten – 750 gram Half-om-half […]

The Ultimate BBQ Burger

Een burger van de BBQ. Het blijft toch één van mijn favorieten. Het is het ultieme weekend eten, over het algemeen zijn burgers snel klaar en je kunt er eindeloos mee variëren. Ik heb inmiddels een flinke collectie hamburgerrecepten, maar mensen willen altijd weten wat nou eigenlijk mijn favoriete burger is. Daarom dit recept voor ‘The Ultimate BBQ Burger’. Dit is een burger die je mij altijd kunt voorschotelen. Voor de burger salsa ben ik nog bezig met een eigen recept, maar voor de rest is dit hem. Laat je […]