Gehaktbrood van de BBQ

Een gerecht maken dat niet veel tijd en moeite kost, maar dat er wel mooi uit ziet op tafel? Ga dan voor een gehaktbrood! Het is in de basis een simpel gerecht, dat je op allerlei manieren kunt maken. Ik maakte hier een basic variant met spinazie en prosciutto, maar je kunt met een gehaktbrood je eigen favoriet creëren. Ga dus aan de slag en laat me vooral weten wat jouw favoriete gehaktbrood is! Soort gerecht: Hoofd; Aantal personen: 4; Tijd: 1 uur en 20 minuten Ingrediënten – 750 gram Half-om-half […]

The Ultimate BBQ Burger

Een burger van de BBQ. Het blijft toch één van mijn favorieten. Het is het ultieme weekend eten, over het algemeen zijn burgers snel klaar en je kunt er eindeloos mee variëren. Ik heb inmiddels een flinke collectie hamburgerrecepten, maar mensen willen altijd weten wat nou eigenlijk mijn favoriete burger is. Daarom dit recept voor ‘The Ultimate BBQ Burger’. Dit is een burger die je mij altijd kunt voorschotelen. Voor de burger salsa ben ik nog bezig met een eigen recept, maar voor de rest is dit hem. Laat je […]

Rode Uien Marmelade

Een tijdje terug maakte ik hertenbiefstuk met een rode uien marmelade en die marmelade is dus te gebruiken in allerlei gerechten. Zoals gezegd gaat het dus goed met hertenbiefstuk, maar ook bij een lekkere steak of op een burger is het heerlijk. Daarom een op zichzelf staand recept voor deze rode uien marmelade! Soort gerecht: Bij; Aantal personen: 6; Tijd: 45 minuten Ingrediënten – 6 grote Rode Uien – 2 eetlepels Olijfolie – 4 eetlepels Balsamico Azijn – 4 eetlepels Rode Wijn Azijn – 3 eetlepels Maple Syrup – 3 eetlepels […]

Ham van het Spit

Eerder dit jaar ontving ik van Weber hun Limited Edition Master-Touch en daarbij een aantal accessoires. In een vorig recept ging ik al aan de slag met de Dutch Oven en deze keer was de rotisserie aan de beurt! Ik ging voor een gerookte ham van het spit, geglaceerd met een mengsel van abrikozenjam, honing en mosterd. Een mooi recept, dat het ook goed zal doen tijdens de Kerst. Ik maakte ook een recept video voor dit recept. Die vind je hier onder ook! Daarnaast heb ik hier het recept […]

Apple Crumble van de BBQ

Het werd weer tijd voor een toetje van de BBQ, want daar heb ik de laatste tijd weinig recepten van toegevoegd. Deze keer een recept met ingrediënten die ik eigenlijk altijd wel in huis heb, want we gaan voor de Apple Crumble. Gebakken in de skillet en heerlijk om warm te serveren, samen met een bolletje vanille ijs en slagroom. Klinkt dat niet goed? Soort gerecht: Dessert; Aantal personen: 4; Tijd: 45 minuten Ingrediënten – 100 gram Bloem – 125 gram Suiker – 75 gram Roomboter – 3 Appels – 2 […]

Kerstboom Breekbrood

Het is ieder jaar weer een vraagstuk voor velen: Wat gaan we met Kerst doen dit jaar? De laatste jaren zie je al veel vaker de Kerst BBQ voorbij komen en wat mij betreft gaat de BBQ bij iedereen aan met Kerst. Een mooi stuk vlees bereiden op de BBQ, wat mooie bijgerechten. En natuurlijk een leuk voorgerechtje. Wil je je gasten alvast iets voorschotelen? Dan is dit Kerstboom Breekbrood een goed idee! Wat tapenades en kruidenboter er bij en iedereen kan alvast iets eten! Soort gerecht: Voor; Aantal personen: 6-8; […]

Teriyaki Gehaktballetjes

Het maken van grote gerechten op de BBQ is erg leuk om te doen, maar soms wil je gewoon wat snacks maken of verschillende kleine hapjes bereiden op de BBQ. Deze teriyaki gehaktballetjes mogen dan niet ontbreken! Ze zijn eenvoudig voor te bereiden, relatief snel klaar op de BBQ en ze zijn ook nog eens bijzonder lekker! Klinkt als de ideale combinatie voor een heerlijk BBQ tapas avond toch? Soort gerecht: Voor/Hapje; Aantal personen: 4; Tijd: 30 minuten Ingrediënten – 300 gram Half-om-half Gehakt – 1 Ei – 50 gram Panko – […]

Mini Beef Wellingtons

Waar de Winter BBQ al aardig terrein wint, is het wat mij betreft tijd om ook aan de Kerst BBQ te denken. Je kunt op de BBQ namelijk genoeg feestelijke gerechten bereiden en de BBQ inrichten als oven. Je kunt er grote braadstukken op bereiden en langzaam garen. In dit recept ga ik voor een Kerst Klassieker, maar dan in het klein. Deze Mini Beef Wellingtons zijn makkelijk, het bereiden kost niet heel veel tijd, maar het ziet er prachtig uit op je bord. Ideaal voor de Kerst dus! Soort […]

Stoofvlees uit de Dutch Oven

Een tijdje terug ontving ik van Weber hun nieuwe Limited Edition Master-Touch en een aantal accessoires. Nu het koudere weer is gearriveerd leek het me wel een goed idee om met één van die accessoires aan de slag te gaan. De winter vraagt tenslotte om stoofvlees en dat kun je heerlijk bereiden in de Dutch Oven. Ik ging voor draadjesvlees van rundvlees, gestoofd in bier. Ik maakte er een receptvideo van, die je hieronder ook terug vindt. In de video vind je ook een leuke winactie, waarbij je een mooi […]

Pulled Pork Nacho’s

Pulled Pork maken op de BBQ is erg leuk om te doen, maar je maakt het niet voor een diner voor twee. Ht is vaak een groter stuk vlees en je zit al snel aan een kilo vlees dat je gaat bereiden. Uiteraard vinden vrienden het dan helemaal geen probleem om langs te komen, maar mocht je toch een restje hebben, dan is dit Pulled Pork Nacho’s recept er één dat je zeker eens moet proberen! Super makkelijk en te gek als voorgerecht! Soort gerecht: Voor; Aantal personen: 4; Tijd: 25 […]

Kip Kaas Bacon Rolletjes

Vraag de gemiddelde BBQ liefhebber wat er niet mag ontbreken op een goede BBQ en je zult gegarandeerd deze 3 voorbij horen komen: Kip, Gesmolten Kaas en Bacon. Ik combineerde deze 3 en maakte heerlijke Kip Kaas Bacon Rolletjes. Een klein beetje rub, wat rook en een likje BBQ saus maakte het compleet. Klinkt dat niet top? Soort gerecht: Hapje/Hoofd; Aantal personen: 2-4; Tijd: 40 minuten Ingrediënten – 2 Kipfilets – 100 gram Geraspte Kaas – 8 plakken Bacon – 2 eetlepels BBQ Rub – 4 eetlepels BBQ Saus Overige Benodigdheden […]

Flammkuchen met Ui en Spek

Deelde ik laatst al een recept voor Flammkuchen met appel en geitenkaas, beloofde ik ook dat ik nog met een recept zou komen voor de variant met ui en spek! Bij deze dus! Deze Flammkuchen doen het goed in de wat koudere periode. De BBQ lekker warm opstoken. Pizzasteen er op en bakken maar! Om vervolgens heerlijk de flammkuchen te delen! Ideaal voor de volgende winter BBQ. Soort gerecht: Hoofd; Aantal personen: 4; Tijd: 2 uur en 15 minuten Ingrediënten – 300 gram Bloem – 150 milliliter Lauwwarm Water – […]