S’mores Chocolate Chip Skillet

Af en toe maak ik ook desserts op de BBQ. Over het algemeen komen de ideeën daarvoor bij mijn vriendin vandaan. Vandaar ook de reden dat de toetjes meestal over de top zijn en veel chocolade bevatten. Deze keer werd het een skillet met een deeg voor chocolate chip cookies, met kleine stukjes marshmallows als […]

Bagel Burgers

Vandaag voor Burger Friday weer een burger recept dat ik maakte in Amerika, op de camping! Tijdens een rondreis met de auto hebben we een aantal keren gekampeerd en als ik dan zo’n vuurring zie bij onze campingplaats, dan moet er op vuur gekookt worden. In Bryca Canyon werden het deze bagel burgers! Bagels kom […]

Oosterse Beenham

De beenham. Een mooi BBQ recept om het Low & Slow BBQ’en te oefenen. De temperatuur hoeft nog niet heel laag en het bereiden van een beenham duurt ook niet de hele dag, maar het is een mooie oefening om later op de Pulled Pork, Pulled Beef of Spareribs over te stappen. Dit beenham recept […]

Tsjechische Trdelník

Vorig jaar was ik een lang weekend in Praag en er was één lekkernij die we letterlijk overal tegenkwamen: Trdelník. Een Tsjechische deegsnack, die gegrild wordt boven hete kolen. In Praag hadden ze hele, automatisch draaiende, rollen met deeg en was het bijna lopende band werk. De Trdelník zelf was, hoe toeristisch ook, echter super […]

Dubbele Cheeseburgers

Het is weer Burger Friday en vandaag gaan we extreem! Niet zo extreem als je tegenwoordig vaak ziet langskomen, maar semi eetbaar extreem. Ja, ook bij mij krijg je vieze handen bij het eten van deze burger, maar hij is wel in zijn geheel weg te krijgen. Dus wil je een keer een over de top burger […]

Kip Ananas Nacho’s

Als ik mensen uitnodig om te komen BBQ’en sloof ik me natuurlijk graag uit. Maar dat betekent wel dat een stuk vlees soms wat langer nodig heeft om gaar te worden. Ik vind het dan vaak leuk om alvast wat te serveren. Zelf brood bakken is dan leuk, maar kost veel tijd. Heb ik die […]

Grieks Dutch Oven Brood

Ik maak tegenwoordig met regelmaat brood op de BBQ. In combinatie met een Dutch Oven is het namelijk een eitje. Het enige dat je nodig hebt is tijd. Het deeg moet namelijk 3 keer rijzenen dat kost in totaal 4,5 uur. Je hoeft het deeg echter niet te kneden, dus dat is dan wel weer […]

Pastrami Burgers

Deze Burger Friday een recept dat ik afgelopen maand maakte toen we op reis door de Verenigde Staten waren. Daar deden we verschillende National Parks aan en verbleven we vaak op campsites. Onze campingplek had altijd een vuurring met een rooster, dus ik heb ‘de BBQ’ vaak aan gehad om burgers te maken! Toen we in de buurt […]

Pulled Beef Street Taco’s

Het broodje Pulled Pork kennen we inmiddels wel en ook de Pulled Chicken is voor velen al een bekend BBQ gerecht. Allebei niks mis mee en hartstikke lekker zelfs, maar op de BBQ wilde ik wel eens iets anders proberen. Pulled Beef is nog een stuk minder bekend, maar van wat ik er van hoorde […]

Philly Cheese Steak Pizza

Ik merkte dat ik de laatste tijd wat minder vaak pizza’s van de BBQ heb gemaakt. Zonde, want het is erg lekker! Voor dit recept heb ik daarom de pizzasteen weer uit de schuur gehaald en heb ik een in Philadelphia populaire sandwich, de cheese steak sandwich, omgetoverd tot een heerlijke pizza! Met biefstuk, champignons, […]

Falafel Burgers

Deze Burger Friday gaan we op de vegetarische toer, want ook dat kan heel lekker zijn! Ja, ik houd enorm veel van vlees en leg graag met regelmaat een mooi stuk op de BBQ. Maar hier thuis eten we lang niet iedere dag vlees. Ook vegetarische gerechten staan hier vaak genoeg op tafel. En dat je vegetarisch […]

Jalapeño Cheddar Kipgehaktballetjes

Deze keer weer eens een recept voor een makkelijk, maar heerlijk spiesje. Deze spiesjes met gehaktballetjes van kipgehakt, cheddar en jalapeños zijn makkelijk voor te bereiden en snel klaar. En toch zet je met dit BBQ recept een spiesje op tafel waarmee je je gasten verrast! Aanrader dus! Soort gerecht: Hoofd; Aantal personen: 4; Tijd: […]