black smoke antwerpen uitgelicht

Restaurant Review: Black Smoke

Als echte BBQ verslaafde ben ik natuurlijk in het bezit van hét BBQ boek van Nederlandse bodem van afgelopen jaar: Smokey Goodness, van Jord Althuizen, de BBQ Koning van Nederland. En als liefhebber had ik dan ook zeker meegekregen dat hij begin november Black Smoke opende in Antwerpen. Een heus BBQ restaurant, gevestigd boven stadsbrouwerij De Koninck. Afgelopen weekend bracht ik door in Antwerpen en dus werd er op zondag geluncht met burgers en pulled pork!
Heerlijke BBQ gerechten eten bij Black Smoke in Antwerpen.

Vanuit het centrum was het ongeveer een kwartiertje rijden en vanaf de ring ben je er zo. Op een mooie plek boven stadsbrouwerij De Koninck, omringd door nog meer lekkers, zoals een fantastische slager en een kaasboer. Daarnaast heb ik diverse kroegjes gezien, dus genoeg vermaak voor de liefhebber van een goede avond eten en drinken.

Black Smoke bevindt zich op de 3e verdieping, waar je het restaurant binnenloopt door een lange betegelde wand, met rode neon verlichting. Eenmaal door de gang loop je direct tegen de open keuken aan en zie je een mooie wand met allerlei soorten rookhout.

Een kijkje in de open keuken van BBQ restaurant Black Smoke in Antwerpen.
De keuze is reuze. Ook het rookhout wordt afgestemd op de gerechten bij BBQ Restaurant Black Smoke.

We kregen een plekje toegewezen op een hoger liggend gedeelte in het restaurant en kregen het menu van de zondagse brunch overhandigd. Hierop stonden diverse lekkernijen, waaronder BBQ Beef Taco’s, Elvis Style Pancakes, Smoked Chicken, Ribs, een Burger en een Pulled Pork Brioche. Keuze genoeg dus!

Ik ging voor de Black Smoke Suicide Beef Burger, met onder andere pulled beef, provolone en jalapeño coleslaw. Mijn vriendin ging voor de Pulled Pork Brioche, die naast de pulled pork ook met de jalapeño coleslaw was belegd.

Ondertussen natuurlijk even goed rondkijken in het restaurant en ik moet zeggen dat echt letterlijk overal over nagedacht is! Het restaurant is donker, maar toch goed verlicht en het laat goed zien hoe de fabriek er voorheen heeft uitgezien. Alles lekker rauw en stoer, maar zeker niet ongezellig. Zelfs een toiletbezoek is voor de mannen een heuse ervaring, want de urinoirs zijn gemaakt van oude biervaten. Het zal wel niet mogen, maar dat wil ik thuis nu ook!

Ok, het eten werd geserveerd. De burger voor hem, een pulled pork brioche voor haar. En wat een gevaartes! Echt, je ziet bij mij soms burgers langs komen waar je jarenlang Jenga voor moet hebben gespeeld, maar dit overtreft het met gemak. Heerlijk! Op dat moment wisten we, netjes eten gaat hem niet worden vandaag.

De Black Smoke Suicide Beef Burger. Wat een gevaarte!
Ook de Pulled Pork Brioche is een flinke bij Black Smoke!

En dan de smaak. Die is echt goed! De combinatie van de hamburger, pulled beef en daarbij de coleslaw met een klein beetje pit van de jalapeño is heerlijk. Eén van de betere burgers die ik de laatste tijd heb gehad in een restaurant. Natuurlijk mocht ik ook nog even proeven van de pulled pork en ook die was écht goed! Een goed broodje, lekker veel pulled pork en dan weer die heerlijke jalapeño coleslaw. Helemaal goed!

Conclusie

De conclusie is simpel. We hebben er een waardig BBQ restaurant bij, dat prima te bereiken is vanuit Nederland. Maak er een weekend Antwerpen van en geniet van de heerlijke BBQ creaties van Black Smoke. Ik durf wel te stellen dat je niet teleurgesteld zal zijn! Ik ga in ieder geval nog eens terug.

Meer informatie vind je op www.blacksmoke.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *