Spareribs Rub

Als ik moet kiezen wat mijn favoriete BBQ gerecht is dan ga ik denk voor spareribs. Lekker low & slow bereid, met een beetje rookhout. De hele middag in de weer en dan uiteindelijk heerlijk eten. Dat is toch wel hoe BBQ er voor mij uit hoort te zien. Met spareribs kun je daarnaast alle kanten op qua kruiden en marinades. Natuurlijk kun je één van de kant-en-klare dry rubs voor spareribs kopen, en daar zitten ook heerlijke rubs tussen, maar zelf een rub samenstellen is ook erg leuk om te doen. Na heel wat sparerib tests hebben we hier inmiddels een favoriete eigen dry rub en dat recept deel ik nu ook met jou. De rub is redelijk allround en bestaat niet uit eindeloos veel ingrediënten. Gewoon een eenvoudige, maar heerlijke spareribs rub! En het leukste aan zo’n rub recept is dat jij gewoon ook weer je aanpassingen kunt doen om zo je eigen favoriet te ontwikkelen.

Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
No ratings yet
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Gang: Dry Rub
Trefwoord: dry rub, sparerib rub, spareribs
Porties: 2 porties

Ingrediënten:

Instructies

  • De genoemde ingrediënten zijn goed voor 2 flinke strengen spareribs. Vermenigvuldig de ingrediënten om meer spareribs te bereiden met deze rub of om een voorraadje aan te leggen.
  • Neem een mengkom en meng hierin alle ingrediënten tot een rub. Gebruik de rub vervolgens om je spareribs te kruiden of giet de rub over in een droge, goed afsluitbare pot.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *