Koffie Rub

Hoewel ik geen koffiedrinker ben vind ik de smaak van koffie wel een mooie toevoeging aan vlees. Met name rundvlees kan deze wat zwaardere, gebrande smaak goed hebben, dus maakte ik een mooie dry rub voor rundvlees en verwerkte ik er koffie in. Vraag me niet exact welke koffie, want zoals gezegd ben ik geen koffiedrinker en had ik het zelf niet eens in huis. Maar dat mag de pret niet drukken, want deze rub is erg lekker!

Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 5 minuten

Ingrediënten:

Instructies

  • De genoemde ingrediënten zijn goed voor een goede roast van ongeveer 2 kilo. Vermenigvuldig de ingrediënten om meer te bereiden met deze rub of om een voorraadje aan te leggen.
  • Neem een mengkom en meng hierin alle ingrediënten tot een rub. Gebruik de rub vervolgens om je steak of roast te kruiden of giet de rub over in een droge, goed afsluitbare pot.

Notities

Mocht je niet alle ingrediënten in huis hebben, dan kun je uiteraard ook een kant-en-klare koffie rub aaschaffen. Ook lekker! Ik krijg daarnaast regelmatig de vraag waarom ik Knoflook Granulaat gebruik in plaats van poeder. Mijn ervaring is dat je in kruidenmixen (en dus ook deze dry rub) de knoflook beter terug proeft als je granulaat gebruikt, wellicht omdat het wat grover is dan knoflookpoeder.
Koffie Rub voor Rundvlees

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.