chuck eye rollade salsa mexicana uitgelicht

Chuck Eye Rollade

Als je met een wat groter gezelschap gaat eten en daarvoor één mooi stuk vlees wilt bereiden, dan is een rollade altijd een goed idee. Eerst langzaam garen en daarna nog even rondom afgrillen voor een krokant jasje. In dit recept gaan ik voor een Chuck Eye rollade, geschikt voor 6 tot 8 personen. Die rollade heb ik geserveerd met Salsa Mexicana, een heerlijke salsa waar een deel van de Ingredienten eerst wordt geroosterd op de BBQ. Zó lekker! De combinatie van de Chuck Eye rollade en de Salsa Mexicana is dan ook zeker een aanrader!

chuck eye rollade salsa mexicana recept
Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
No ratings yet
Voorbereidingstijd: 1 uur 15 minuten
Bereidingstijd: 2 uur
Totale tijd: 3 uur 15 minuten
Porties: 8

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

Instructies

 • Voor de bereiding beginnen we met het de eerste voorbereidingen van de Salsa Mexicana. Deze salsa maak je namelijk met geroosterde ingrediënten en aangezien we de rollade eerst op lagere temperatuur willen bereiden is het verstandig om het roosteren op tijd te doen.
 • Je kunt dit eventueel ook op een tweede BBQ of in de oven doen terwijl de chuck eye rollade rustig ligt te garen, maar ik ga in dit recept uit van één BBQ.
 • Steek daarom de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van 200 graden. Haal ook vast de rollade uit de koeling, zodat deze op kamertemperatuur kan komen.
 • Snijd de tomaten en de ui in kwarten en doe ze samen met de teentjes knoflook en de jalapeño in de skillet.
 • Zet de skillet op de BBQ wanneer deze op temperatuur is en rooster de ingrediënten 45 minuten tot een uur. De ingrediënten moeten mooi zacht worden en een klein beetje zwart geblakerd. Is dat het geval? Dan mag de skillet van de BBQ.
 • Maak nu de BBQ gereed om de rollade te bereiden. Ga hierbij eerst voor indirecte hitte en een temperatuur tussen de 100 en 130 graden.
 • Dep de chuck eye rollade rondom droog met keukenpapier en bestrooi hem vervolgens met versgemalen zwarte peper en grof zout.
 • Is de BBQ gereed? Steek dan de kernthermometer in het vlees en leg de rollade op de BBQ. Sluit de BBQ met de deksel en gaar de rollade tot een kerntemperatuur van 48 graden. Hoe lang dit duurt is een beetje afhankelijk van het vlees en de temperatuur van de BBQ, maar ik deed er ongeveer 1,5 uur over.
 • Nu de rollade rustig ligt te garen heb je mooi de tijd om je salsa af te maken. Neem hiervoor een keukenmachine of blender en doe er de geroosterde ingrediënten in. Voeg vervolgens het sap van de limoen en de bos koriander toe en draai het geheel tot een salsa. Breng de salsa verder op smaak met wat peper en zout en zet in de koeling tot je zo ver bent om te rollade af te grillen.
 • Is de kerntemperatuur van de Chuck Eye rollade 48 graden? Dan mag de rollade even van de BBQ. Nu is het tijd om de BBQ gereed te maken voor directe hitte en een temperatuur van 200 tot 230 graden, zodat we de rollade rondom af kunnen grillen.
 • Is de BBQ op temperatuur? Leg dan de rollade terug op de BBQ en gril hem in 10 minuten rondom gaar. Haal de rollade vervolgens weer van de BBQ en laat hem 5 minuutjes rusten voor je het vlees aansnijdt. Serveer de rollade met de salsa over het vlees, of apart in een kommetje. Eet smakelijk!
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *