Gevulde Bolcourgettes

Een maaltijd van de BBQ is niet compleet zonder je dagelijkse portie groenten. En als je dan toch aan het BBQ’en bent, moeten willen we natuurlijk ook groenten van de BBQ! Met dit recept zet je eenvoudig een leuk en lekker bijgerecht op tafel, dat vol met groenten zit. Ideaal dus om te serveren naast een lekker stukje vlees! Soort gerecht: Bij; Aantal personen: 2; Tijd: 25 minuten Ingrediënten – 2 Bolcourgettes – 1 Rode Paprika – 1 Tomaat – 2 eetlepels Geroosterde Pijnboompitten – 6 eetlepels Geraspte Kaas – Peper […]

Geroosterde Wortelen

Een BBQ is pas echt compleet met bijgerechten en groenten mogen dan ook niet ontbreken. Groenten van de BBQ toveren is echter helemaal niet moeilijk. Een hoop groenten zijn namelijk goed geschikt om te roosteren. Wortelen bijvoorbeeld. En als je, zoals ik deed in dit recept, gebruik maakt van een regenboog wortelmix, krijg je ook nog eens een kleurrijk gerecht! Soort gerecht: Bij; Aantal personen: 4; Tijd: 35 minuten Ingrediënten – 600 gram Regenboog Wortelmix – 1 Sinaasappel – 2 eetlepels Olijfolie – Versgemalen Zwarte Peper – Grof Zeezout Overige Benodigdheden […]

Pastinaak Friet

Zo in het najaar is het weer tijd voor alle winterse groenten. Vaak knollen, hardere wortels en andere groenten die het ook goed doen op de BBQ! Ik ging deze keer met de pastinaak aan de slag en ging voor frietjes. En dat kan ik je aanraden, want dit is lekker! Ze worden knapperig en smaken heerlijk. Zeker eens proberen dus, want het is ook nog eens een super simpel recept. Soort gerecht: Bij; Aantal personen: 4; Tijd: 45 minuten Ingrediënten – 4 Pastinaken – 2 eetlepels Olijfolie – Versgemalen Zwarte […]

Groente Strudel

Als je mijn recepten vaker leest zul je wel weten dat ik van een avondje BBQ’en altijd een volledige maaltijd probeer te maken. Bijgerechten horen daar dus bij en ook in de dagelijkse behoefte aan groenten probeer ik te voorzien. Met deze groente strudel is dat aardig gelukt moet ik zeggen. Helemaal niet moeilijk om te maken trouwens. Maar ziet er wel heel mooi uit op tafel en smaakt ook nog eens te gek! Het proberen waard dus. Soort gerecht: Bij; Aantal personen: 4; Tijd: 50 minuten Ingrediënten – 5 […]

Geroosterde Pompoen

Naast mooie stukken vlees probeer ik altijd wat groenten te bereiden op de BBQ. Zo maak je er een hele maaltijd van en zit je niet alleen vlees te eten. Groenten roosteren op de BBQ is heel makkelijk en door mee te gaan met de groenten die het seizoen te bieden heeft maak je steeds weer wat anders. Deze keer ging ik voor geroosterde pompoen, met rozemarijn en knoflook. Heerlijk! Soort gerecht: Bij; Aantal personen: 4; Tijd: 1 uur Ingrediënten – 1 Pompoen (1 kg) – 4 takjes Rozemarijn – 2 […]

Gegrilde Knolselderij

Vandaag het meest simpele, maar o zo lekkere bijgerecht van de BBQ dat je maar kunt bedenken. De herfst is weer van start gegaan en dus komen de knollen weer in het assortiment. Eén van mijn favorieten is de knolselderij. En die kun je dus ook heerlijk bereiden op de BBQ! Maak je gelijk een complete maaltijd van je avondje BBQ. Probeer maar eens! Soort gerecht: Bij; Aantal personen: 2; Tijd: 45 minuten Ingrediënten – 1 Knolselderij – 2 eetlepels Olijfolie – Versgemalen Zwarte Peper – Grof Zeezout Overige Benodigdheden – […]

Courgette Bootjes

Vandaag een recept voor een mooi bijgerecht, waarmee je ook je dagelijkse behoefte aan groenten weer binnen krijgt. Of natuurlijk voor de vegetarische BBQ’ers onder ons! Deze courgette bootjes bevatten flink wat groenten en krijgen extra smaak door de feta. De voorbereiding stelt niet zo veel voor en ook op de BBQ hebben ze niet lang nodig. Ideaal bijgerecht dus!  Soort gerecht: Bij; Aantal personen: 4; Tijd: 30 minuten Ingrediënten – 2 Courgettes – 1 Rode Paprika – 1 Gele Paprika – 1 Rode Ui – 100 gram Feta – 1 […]

Aubergine Capreses

Wist jij dat slechts 1 op de 10 Nederlanders wel eens aubergine eet? Ik dus niet en het verbaasde mij enorm dat slechts zo weinig mensen zo’n mooie groente weten te waarderen. De aubergine is niet alleen heel gezond, de groente is in Nederland enorm goed verkrijgbaar en snel te bereiden in allerlei gerechten. Ik maakte deze keer Aubergine Capreses, met 2 soorten aubergines. De gewone en de graffiti aubergine. De laatste is een mooie, paars met witte aubergine die je gerecht echt kleur geeft. Deze aubergine caprese is een […]

Mexicaanse Maïskolven

Al jaren gaan er hier maïskolven op de BBQ. Er gaat vrijwel geen avondje BBQ voorbij zonder. Meestal gewoon met wat kruidenboter ingesmeerd. Heerlijk! Je kunt echter veel meer met maïs en dat bewijst dit BBQ recept voor Mexicaanse maïskolven wel! Pittig door de chili, fris door de citroen en kazig door de feta. Dit wil je! Soort gerecht: Bij; Aantal personen: 4; Tijd: 20 minuten Ingrediënten – 4 Voorgekookte Maïskolven – 25 gram Feta – 1 Klein Bosje Koriander – 1 theelepel Chilipoeder – Rasp & Sap van een […]

Puntpaprika’s met Ricotta & Mascarpone

Het binnenkrijgen van groenten is voor de gemiddelde BBQ’er nog wel eens lastig. Het draait meestal vooral om vlees dat op de BBQ gaat. Om van je avondje BBQ’en een volledige maaltijd te maken mogen groenten echter niet ontbreken en het maken van heerlijke bijgerechten kan ook gewoon op de BBQ. Ik maakte deze met mascarpone en ricotta gevulde puntpaprika’s en die vielen goed in de smaak! Soort gerecht: Bij; Aantal personen: 4; Tijd: 40 minuten Ingrediënten – 4 Rode Puntpaprika’s – 125 gram Ricotta – 75 gram Mascarpone – […]

Sweet Potatoe Skins

Als het gaat om bijgerecht tijdens de BBQ vervallen mensen snel in oude gewoontes. Ze nemen stokbrood, kruidenboter, aardappelsalade en andere doorsnee BBQ bijproducten. Dat vind ik jammer. Want naast een stukje vlees kun je je bijgerechten ook prima op de BBQ bereiden. Zo maak je van het BBQ’en een volwaardige maaltijd. Ik maakte deze Sweet Potatoe Skins, gevuld met bacon en cheddar, en die zijn heerlijk naast een mooi stuk vlees. Zeker het proberen waard! Soort gerecht: Bij; Aantal personen: 4; Tijd: 1 uur 20 minuten Ingrediënten – 4 […]

Ratatouille van de BBQ

Ratatouille. We kennen het gerecht hoogstwaarschijnlijk wel van de gelijknamige animatiefilm met daarin een rat als sterrenkok. Een prachtig gerecht, dat ik laatst ook gewoon op de BBQ heb weten te maken. Indirect, in een gietijzeren pan. Het snijdwerk kost even wat tijd en ook het opmaken van de pan vergt wat discipline, maar als je dit vervolgens van de BBQ haalt en in zijn geheel onder de neus van je eters schuift, zul je voor altijd hun BBQ held zijn. Beloofd! Soort gerecht: Bij; Aantal personen: 6; Tijd: 1 […]