Gegrilde Zoete Aardappelen

Een eenvoudig, maar lekker bijgerecht voor op de BBQ is altijd welkom dacht ik zo en dus bereidde ik deze gegrilde zoete aardappelen. Door de plakken zoete aardappel eerst even beetgaar te koken en daarna nog te kruiden en grillen zijn de aardappeltjes van de BBQ van binnen heerlijk zacht, terwijl je ze mooi krokant hebt gegrild aan de buitenkant. Voel je trouwens vrij om lekker te experimenteren met je favoriete specerijen om de aardappeltjes op smaak te brengen!

Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

  • BBQ
  • Grote Kookpan
  • Keukenpapier
  • Mengkom

Instructies

  • Zet een grote pan water op het vuur en breng het water aan de kook. Steek ondertussen de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.
  • Maak, terwijl het water op staat en de BBQ op temperatuur komt, de zoete aardappelen schoon onder de kraan en snijd ze vervolgens in plakken van ongeveer 0,5 cm dik.
  • Kookt het water in de pan? Voeg dan de plakjes zoete aardappel toe en kook ze 5 minuten. Giet het water vervolgens af en spoel de aardappel plakjes na met koud water.
  • Leg de aardappelpartjes nu op wat keukenpapier om ze rondom droog te deppen en doe ze vervolgens in de mengkom. Voeg hieraan de olijfolie en alle specerijen toe en hussel alles goed door elkaar.
  • Is de BBQ op temperatuur? Leg de plakjes zoete aardappel dan op de BBQ en grill ze 4 á 5 minuten per kant, tot ze een mooi kleurtje krijgen en mooi krokant zijn.
  • Haal de plakken zoete aardappel vervolgens weer van de BBQ en serveer ze direct. Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.