drunken whiskey wings uitgelicht

Uit de boeken: BBQ Magic

Zoals je wellicht weet deel ik in de serie ‘Uit de Boeken’ met regelmaat mijn kookboek ervaringen. Ik probeer hierbij recepten uit de BBQ boeken die ik op de plank heb staan, om je een beetje een beeld te geven van het boek. Ideaal als inspiratie om jouw boekenplank uit te breiden dus! Vorige maand probeerde ik de ‘lekkerste tikka masala’ uit Braai, van Jan Braai. Deze maand ben ik in BBQ Magic gedoken, van BBQ held en YouTuber Pitmaster X. Het recept dat ik heb uitgekozen is dat voor Drunken Whiskey Wings. Lees hieronder wat ik van dit recept en BBQ Magic is zijn algemeen vind!

Drunken Whiskey Wings, uit het boek BBQ Magic van Pitmaster x
Drunken Whiskey Wings, uit het boek BBQ Magic van Pitmaster X

Over het boek

BBQ Magic kwam uit in 2020 en is geschreven door Pitmaster X, die je wellicht wel kent van zijn gelijknamige YouTube kanaal, en in samenwerking met Napoleon Grills uitgebracht. Pitmaster X is een Nederlandse YouTuber, die in de Engelse taal video’s opneemt en op die manier mensen over de hele wereld inspireert om de BBQ vaker aan te steken.

Als je Pitmaster X al kent van zijn YouTube video’s weet je dat hij de meest uiteenlopende gerechten probeert. In het bijna 300 pagina’s tellende boek komt dan ook van alles voorbij. Denk aan snacks, burgers, low & slow gerechten, bijgerechten, desserts, pizza’s, spiesen, steaks en ga zo maar door.

Alle recepten hebben duidelijke instructies, een pakkende Engelse naam (zoals je wellicht ook wel gewend bent van zijn YouTube video’s) en mooie foto.

BBQ Magic, van Pitmaster X
BBQ Magic, van Pitmaster X

Welk recept heb ik uitgeprobeerd?

Eén van de recepten die mij direct aansprak was dat voor de Drunken Whiskey Wings, dat je vindt op pagina 182 van het boek. De naam alleen al klinkt interessant, maar de vlammende foto gaf me het laatste zetje om dit recept uit te gaan proberen.

De Drunken Whiskey Wings is een gerecht waarbij je eerst kippenvleugels bereidt op de BBQ. Daarna komt er een rookplankje aan te pas dat je vult met onder andere pittige nacho’s, rode ui en geraspte kaas. Die plank gaat even op de BBQ, waar vervolgens de kippenvleugels bovenop gaan. En als kers op de taart komt dan de whiskey aan bod, die je gebruikt om de boel even kort te flamberen. Klinkt als een perfect gerecht voor bij de borrel toch?

Wat vond ik van het recept?

Nacho’s, gesmolten kaas en kippenvleugels. Veel meer heb ik niet nodig in het leven en in dit recept komen ze allemaal op een mooie manier samen.

De rub en saus die je voor dit recept zelf maakt zijn erg lekker en passen goed bij de kippenvleugels. Het rookplankje dient in dit recept enkel als oppervlak om de nacho’s en uiteindelijk de kippenvleugels op te plaatsen. De plank ligt te kort op de BBQ om rook te genereren en smaak toe te voegen, maar dat is geen ramp. Het gerecht heeft van zichzelf smaken genoeg. Wil je toch wat rooksmaak meegeven aan het gerecht? Dan zou ik wat rookhout gebruiken tijdens de bereiding van de kippenvleugels.

Ook voor de whiskey, die toch vooral voor een showelement zorgt, geldt dat deze niet veel invloed heeft op de smaak va het gerecht. Het flamberen van het gerecht ziet er echter wel spectaculair uit en maakt het gerecht, met name als je gasten hebt, wel af. Sta je alleen in je tuintje dit gerecht te maken? Dan zou ik de whiskey lekker opdrinken, want voor de smaak van het gerecht hoef je het flamberen niet te doen.

Al met al dus een geslaagd gerechtje, dat lekker smaakte en het goed deed bij de borrel. Als ik over een tijdje weer eens een borrel met vrienden heb ga ik deze drunken whiskey wings zeker serveren. Dan uiteraard inclusief het flamberen voor de show!

Drunken Whiskey Wings uit BBQ Magic, van Pitmaster X

Wat vind ik van het boek?

BBQ Magic is een zeer uitgebreid boek, waar je veel inspiratie in kunt op doen. De grote verscheidenheid aan recepten in de meest uiteenlopende categorieën spreekt me aan en zorgt er voor dat je vaak op dit boek terug kunt vallen.

De recepten in het boek zijn meestal vrij toegankelijk en ook voor de ingrediënten hoef je vaak niet de hele winkelstraat af. Een bezoek aan de slager en de supermarkt kan vaak al genoeg zijn.

Ik ga het dan ook zeker vaker open slaan als ik op zoek ben naar een leuk gerechtje om te proberen!

Wil je dit boek in je collectie? Je kunt BBQ Magic hier bestellen. Check de website voor de meest actuele prijs!

Met welk recept of boek moet ik de volgende keer aan de slag?

Leuk dat je dit blog uit de reeks 'Uit de boeken' hebt gelezen. Het doel is om deze serie met regelmaat terug te laten keren. Heb jij een BBQ boek of zelfs een specifiek recept waarvan je wil dat ik er mee aan de slag ga? Laat het me weten middels een reactie onder dit blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *