the butchery uitgelicht

Blog: The Butchery

Als je mijn blog of social media al wat langer volgt is het je ongetwijfeld opgevallen dat ik met grote regelmaat werk met de producten van The Butchery. Ik werk namelijk sinds 2019 samen met deze online slagerij en dat doe ik met veel plezier. Ik kom zo nu en dan nog wel bij mijn eigen lokale slager, maar het merendeel van de producten dat de BBQ op gaat komt bij The Butchery vandaan. Het assortiment van The Butchery bestaat namelijk uit de prachtigste vleesproducten die mij ook weer inspireren nieuwe dingen te proberen. Daarom werd het wel eens tijd om een blog te wijden aan deze online slagerij. Om iets meer over het concept van The Butchery te vertellen en uit te leggen waar ze voor staan. En waarom ik dus zo graag met ze samenwerk. En ik mag ook nog een mooie kortingscode met je delen. Die vind je verderop in dit blog!

The Butchery: online slagerij met de mooiste vleesproducten

The Butchery: De droom van eigenaar Bert-Jan

Bert-Jan Lantinga is de derde generatie uit een slagersfamilie, met meer dan ruime ervaring op allerlei vlakken binnen de slagers- en culinaire wereld. Niet voor niets is Bert-Jan dan ook benoemd tot meesterslager. Onder zijn leiding is Lantinga inmiddels uitgegroeid tot een one-stop- shop met al het beste uit de regio, waarbij vlees centraal staat, maar je ook terecht kunt voor groenten, kaas, wijn, brood, delicatessen en patisserie.

Daarnaast ontwikkelde zich bij eigenaar Bert-Jan langzaamaan de droom die uiteindelijk leidde tot The Butchery: Een online slagerij waar the sky the limit is. Met de mooiste rassen en enorm veel aandacht voor dierenwelzijn, maar ook ruimte voor onder andere kant-en-klare maaltijden, droge worsten, croquetten, wijn en bier. In het kort een plaats die verder gaat waar je lokale slager in veel gevallen stopt. En dat allemaal online en eenvoudig te bestellen.

The Butchery: online slagerij met de mooiste vleesproducten

De beste vleesrassen in een webshop

Zoals gezegd staat dierenwelzijn bij The Butchery hoog in het vaandel. Daarom is ervoor gekozen om enkel met de beste vleesrassen te werken en deze aan te bieden in de webshop. Met rassen als Black Angus USA, Hereford, Aberdeen Angus, Rubia Gallega, Simmentaler, natuurlijk gehouden Limousin, Livar, Mangalitza, Ibérico, Polderhoen en Label Rouge kip weet je zeker dat je goed zit. En dan hebben we het nog niet eens over het ruime assortiment Australisch én Japans Wagyu gehad.

Wat The Butchery daarnaast uniek maakt, is dat vrijwel alle producten dubbel getrimd en versneden worden in eigen slagerij. Puur ambacht dus. Ieder product gaat door eigen handen en wordt met liefde behandeld voordat het bij jou als klant terecht komt.

Alle producten worden na het versnijden vacuüm verpakt en quickfrozen, binnen een uur, ingevroren. Deze manier van invriezen garandeert kwaliteitsbehoud van je vlees.

The Butchery: online slagerij met de mooiste vleesproducten

Worstmakerij

Ook onderdeel van The Butchery is een high tech productielocatie en worstmakerij. Hier wordt de scepter gezwaaid door Meester Worstmaker Henri van Heerde die verantwoordelijk is voor de ambachtelijke recepturen. Foodpairing zie je veel terug bij The Butchery en alles komt uit de eigen worstmakerij. Burgers & braadworsten in meer dan 20 smaken bijvoorbeeld, maar ook een breed scala aan huisgemaakte soepen.

BBQ Walhalla

Hoewel The Butchery zich niet eens zozeer positioneert is de webwinkel voor mij een waar BBQ walhalla. Je vindt er allerhande aan producten die zich perfect lenen voor de BBQ. Denk aan mooie steaks en roasts, spareribs, brisket, buikspek, boston butts, hele kippen, burgers, spiesen en worsten.

Of je nu voor een low & slow sessie gaat of voor een hot & fast BBQ met de hele familie, voor iedere BBQ is er wel wat moois te vinden.

Dagelijks vlees, kant-en-klaar, delicatessen en wijn

Naast dat uitgebreide assortiment dat uitermate geschikt is voor op de BBQ biedt The Butchery echter ook de meer dagelijkse vleesproducten, delicatessen en wijn aan. Denk hierbij aan je pondje gehakt, kipfilets en schnitzels, maar ook aan droge worsten, croquetten, kant-en-klare maaltijden en soepen, kruiden, pasta’s en wijnen. Een mooi assortiment om je BBQ bestelling mee aan te vullen dus.

Nieuwe locatie

The Butchery is in eerste instantie als concept naast de ‘gewone’ slagerij opgezet en alle producten werden dus in feite op dezelfde locatie verwerkt als die voor de fysieke slagerij. Daar kwam echter ook een stuk opslag en logistiek bij, dat inmiddels niet meer past op de locatie waar alles is begonnen. Daarom is er inmiddels een eigen locatie voor The Butchery, die overigens niet ver van de winkel terug te vinden is.

Toen ik er onlangs was stond er al een enorme vriezer (paste die maar in mijn tuin) en werden de bestelde pakketten hier ingepakt. Momenteel is deze locatie echter steeds verder ontwikkeld om al het werk dat bij The Butchery komt kijken vanuit een en dezelfde locatie te kunnen doen. Er staat 300 m2 aan vriesruimte en er is een hypermoderne snijhal ingericht, waar de slagers hun ambacht kunnen uitvoeren. Een goede ontwikkeling wat mij betreft en ik denk dat het ook betekent dat The Butchery een mooie groei heeft doorgemaakt.

The Butchery: online slagerij met de mooiste vleesproducten

Bestellen & verzenden

The Butchery is dus een online slagerij, ontstaan als concept uit een fysieke winkel. Bestellen doe je eenvoudig op de website, waarbij je vervolgens verschillende bezorg- en afhaalmogelijkheden hebt. Zo kun je je bestelling afhalen in de winkel van Lantinga, kun je voor avondlevering kiezen óf voor levering overdag, zelfs in het weekend!

Als je je bestelling voor 11.00 uur plaatst is avondlevering voor dezelfde dag mogelijk, maar je kunt eigenlijk zelf bepalen wanneer je jouw pakket wil ontvangen.

Nadat je een bestelling hebt geplaatst worden je producten verzameld en in een hoogwaardige isolatiezak met droogijs ingepakt in een stevige doos. In deze verpakking blijft je bestelling minimaal 24 uur goed bevroren.

De avondlevering worden bezorgd middels het same day delivery principe en wordt verzorgd door Trunkrs. Hierbij is je pakket maximaal 10 uur onderweg, waardoor je vlees diepgevroren aankomt. Dagleveringen worden verzorgd door Multivers, die geconditioneerd leveren middels diepvriestransport. Ook hier komt je pakket dus perfect bevroren aan en zij leveren zelfs op zaterdag door heel Nederland!

The Butchery: online slagerij met de mooiste vleesproducten

Maandelijks recept voor The Butchery

Naast alle recepten die ik hier op mijn eigen blog deel, schrijf ik ook maandelijks een recept voor op de website van The Butchery. Inmiddels staat er al een aardige collectie met recepten van mijn en anderen, dus neem zeker eens een kijkje op de receptenpagina van The Butchery.

Tijdelijk met korting bestellen bij The Butchery

Om mijn samenwerking met The Butchery te vieren mag ik een tijdelijke korting van 10% met je delen. Gebruik kortingscode ‘BBQjunkie10’ bij het afrekenen en de korting wordt automatisch verrekend. De kortingscode is geldig t/m 30 november 2021, dus wacht niet te lang met bestellen!

2 reacties

  1. Leuk artikel! Ik heb vandaag voor de tweede keer iets bij The Butchery besteld, en was gelijk eens benieuwd naar wat er nou eigenlijk achter de website gebeurt. Het zijn immers wel etenswaren. Maar dat stelt zeker niet teleur. Ik vind dat ze een leuk assortiment hebben, voor hele redelijke prijzen. En dat snelle bezorgen is absoluut indrukwekkend. Mijn eerste bestelling had ik dezelfde dag al in huis!

    Komend weekeinde gaan er lekkere grote vleesribben op de grill, en ergens volgende week worden het krabbetjes. Niet te fancy, want dat wordt me simpelweg te duur, maar gewoon lekker grillen en samen met vrienden genieten van een heerlijke nazomer.

    • Bedankt voor je reactie John en goed om te horen dat The Butchery bevalt. Ze hebben in diverse prijsranges producten en je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Maar het hoeft niet altijd fancy zoals je zegt en heerlijke ribs van de BBQ is altijd een goed idee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *