Ga terug
+ servings

Choripan

Gang: Hoofdgerecht, Lunchgerecht, Snack
Trefwoord: broodje chorizo, chimichurri, choripan, chorizo
Porties: 4 personen

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel

Instructies

  • Voor dit recept ga ik er van uit dat je de Chimichurri al hebt voorbereid. Is dit niet het geval? Doe dit dan eerst.
  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor een combinatie van directe en indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 180 graden.
  • Is de BBQ op temperatuur? Leg de chorizo braadworsten dan op het indirecte deel van de BBQ en sluit de BBQ met de deksel. Gaar de worsten hier 5 minuutjes.
  • Verplaatst de worsten na 5 minuten naar het directe deel van de BBQ en gril ze daar, met gesloten deksel, 3 á 4 minuutjes per kant. Snijd ondertussen de broodjes open.
  • Haal de chorizo braadworsten nu even van de BBQ. Rooster ondertussen de opengesneden broodjes met de gesneden kanten even kort op het directe deel van de BBQ, zodat de broodjes warm worden en iets knapperig. Haal de broodjes vervolgens weer van de BBQ.
  • Snijd nu de braadworsten over de lengte doormidden en leg ze met de open kant terug op het directe deel van de BBQ. Gril ze daar 2 minuten.
  • Bestrijk ondertussen de broodjes met de Chimichurri en leg hier de gegrilde chorizo worstjes op zodra ze gereed zijn. Lepel er eventueel nog een klein beetje Chimichurri over en serveer vervolgens direct. Eet smakelijk!