Ga terug
+ servings

Côte a L’os met Chimichurri Boter

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Argentijns
Trefwoord: côte a l'os, cote a los met cowboy boter, steak chimichurri boter
Porties: 4 personen
calorieën: 520kcal

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel
  • Kenthermometer

Instructies

  • Is je vlees vacuüm verpakt? Haal het dan uit het vacuüm, zodat het kan luchten. Heb je de chimichurri boter nog niet voorbereid? Doe dit dan ook voordat het vlees op de BBQ gaat.
  • Steek nu de BBQ aan en ga hierbij eerst voor indirecte warmte en een temperatuur van ongeveer 120 graden.
  • Dep ondertussen het vlees droog met wat keukenpapier en bestrooi het daarna met wat versgemalen zwarte peper en grof zeezout.
  • Is de BBQ op temperatuur? Dan mag de côte a l’os op de BBQ. Heb je een kernthermometer met een probe aan een draad? Of zelfs een draadloze? Steek deze dan in het vlees en sluit de BBQ vervolgens met de deksel. Gaar het vlees nu tot een kerntemperatuur van 46 graden. Dit duurde bij mijn ongeveer 40 minuten.
  • Haal het vlees bij die kerntemperatuur kort van de BBQ en maak de BBQ nu snel klaar voor directe hitte en een temperatuur van 200 graden. Is die temperatuur bereikt? Gril de côte a l’os dan 2 tot 3 minuten aan beide kanten, tot het vlees een kerntemperatuur heeft van 52 graden. Je hebt dan een mooi medium rare resultaat. Wil je het vlees medium of zelfs verder? Gaar het dan langer middels de indirecte methode en gril het vlees daarna op bovenstaande wijze af.
  • Haal het vlees nu van de BBQ en laat het 10 minuten rusten voor je het aansnijdt. Snijd het vlees eerst los langs het bot en snijd het daarna in dunne plakken. Maak de côte a l’os af door er een paar plakken chimichurri boter op te leggen en serveer het vlees daarna aan je gasten. Eet smakelijk!

Nutrition

Calories: 520kcal | Protein: 50g | Fat: 35g | Saturated Fat: 16g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 17g | Cholesterol: 153mg | Sodium: 614mg | Potassium: 670mg | Vitamin A: 38IU | Calcium: 18mg | Iron: 4mg