Chimichurriboter

Chimichurri Boter

Kruidenboter kennen we allemaal. Je koop het in een bakje in de supermarkt of je maakt het zelf. Vervolgens serveer je het bij een stokbroodje of bij een lekker biefstukje. Helemaal prima natuurlijk. Maar wil je een keer iets anders? Probeer dan deze Chimichurri Boter eens! Een heerlijke kruidenboter, met de ingrediënten die je ook in chimichurri terug vindt. Een echte aanrader!

Chimichurri Boter
Chimichurri Boter

Anders

6-10 personen

20 minuten

Ingrediënten

– 250 gram Ongezouten Roombouter
– 1 Kleine Rode Ui
– 1 Rode Peper
– 2 teentjes Knoflook
– 0,5 bosje Blad Peterselie
– 0,5 bosje Koriander
– Versgemalen Zwarte Peper
– Grof Zeezout
– 1 eetlepel Azijn

Overige Benodigdheden

– Knoflookpers
– Vershoudfolie

Bereiding

Als je deze chimichurri boter gaat bereiden, zorg er dan voor dat je boter op kamertemperatuur is. Op die manier kun je de andere ingrediënten er eenvoudig doorheen mengen.

Doe de boter in een ruime mengkom en doe hier de azijn, wat zout en flink wat versgemalen zwarte peper bij. Meng dit door de boter.

Snipper nu de rode ui heel fijn en doe dit in de kom. Doe hetzelfde met de rode peper. Verwijder hiervan overigens eerst de zaadjes. Hak daarna de blaadjes van de peterselie en koriander goed klein en voeg ook toe.

Kan nu de knoflookpers er bij en knijp de 2 teentjes knoflook uit boven de kom. Meng nu alle ingrediënten door de boter.

Pak er tot slot een flink stuk vershoudfolie bij en leg dit op je werkblad. Schep de boter op het midden en vorm er een staaf van. Rol de boter nu in het vershoudfolie tot een rol en knoop de uiteinden dicht. Leg de rol chimichurri boter in de koeling zodat deze weer wat kan opstijven.

Serveer de chimichurri boter bij een stokbroodje of op een steak. Eet smakelijk!

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *