Pizzadeeg is geschikt voor meer dan alleen het bakken van pizza’s! Pak er een skillet bij, beleg het deeg en rol het op en je bakt een heerlijk breekbrood op de BBQ. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit jalapeño popper breekbrood? Gevuld met kruiden roomkaas, jalapeño, cheddar en wat BBQ rub en echt superlekker om te serveren als voorgerecht óf voor bij een borrel. Ik zeg doen!
Voorbereidingstijd: 20 minuten minuten
Totale tijd: 20 minuten minuten
Porties: 8 personen
calorieën: 233kcal
Voorkomt dat je scherm op zwart gaat
Ingrediënten:
- 250 gram Ongezouten Roomboter
- 1 Kleine Rode Ui
- 1 Rode Peper
- 2 tenen Knoflook
- 0,5 bosje Blad Peterselie
- 0,5 bosje Verse Koriander
- Versgemalen Zwarte Peper
- Grof Zeezout
- 1 eetlepel Azijn
Overige Benodigdheden:
- Knoflookpers
- Vershoudfolie
Instructies
- Als je deze chimichurri boter gaat bereiden, zorg er dan voor dat je boter op kamertemperatuur is. Op die manier kun je de andere ingrediënten er eenvoudig doorheen mengen.
- Doe de boter in een ruime mengkom en doe hier de azijn, wat zout en flink wat versgemalen zwarte peper bij. Meng dit door de boter.
- Snipper nu de rode ui heel fijn en doe dit in de kom. Doe hetzelfde met de rode peper. Verwijder hiervan overigens eerst de zaadjes. Hak daarna de blaadjes van de peterselie en koriander goed klein en voeg ook toe.
- Kan nu de knoflookpers er bij en knijp de 2 teentjes knoflook uit boven de kom. Meng nu alle ingrediënten door de boter.
- Pak er tot slot een flink stuk vershoudfolie bij en leg dit op je werkblad. Schep de boter op het midden en vorm er een staaf van.
- Rol de boter nu in het vershoudfolie tot een rol en knoop de uiteinden dicht. Leg de rol chimichurri boter in de koeling zodat deze weer wat kan opstijven.
- Serveer de chimichurri boter bij een stokbroodje of op een steak. Eet smakelijk!
Benadering van voedingswaarden
Calories: 233kcal | Carbohydrates: 2g | Protein: 1g | Fat: 25g | Saturated Fat: 16g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 7g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 67mg | Sodium: 202mg | Potassium: 49mg | Fiber: 0.3g | Sugar: 1g | Vitamin A: 844IU | Vitamin C: 9mg | Calcium: 13mg | Iron: 0.1mg
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!
Echt top dit. Mennnn zelden zulke lekkere boter op.
Kijk, dat hoor ik graag! Hier is ie ook favoriet 🙂
Hoelang kun je zoiets bewaren?
Ik ben niet helemaal thuis in de wereld van houdbaarheid, maar mijn ervaring is dat twee weken later de boter nog prima smaakte!