Bavette Spiesen met Kruidenboter
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Trefwoord: bavette, bavette spiesen, kruidenboter
Porties: 4 personen
calorieën: 103kcal
BBQ met Deksel
(Houten) Spiesen
Ga je gebruik maken van houten spiesen? Leg deze dan een paar uurtjes van te voren in het water, zodat ze wat vocht op kunnen nemen. Ze verbranden dan minder snel op de BBQ.
Daarnaast ga ik er in dit recept vanuit dat je de kruidenboter al hebt voorbereid.
Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.
Neem nu de bavette en snijd hier loshangende stukjes vlees en/of vet weg. Snijd de bavette daarna in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm groot.
Rijg nu alle blokjes bavette op de spiesen en bestrooi ze vervolgens rondom met peper en zout.
Is de BBQ op temperatuur? Dan mogen de spiesen het rooster op. Gril de spiesen 3 minuten en keer ze vervolgens om. Gril de bavette spiesen vervolgens nog eens 3 minuten en haal ze daarna van de BBQ. Leg de spiesen op een bord of serveerplank.
Neem nu de kruidenboter en snijd hier een paar plakken af. Leg deze op de spiesen van bavette en serveer de spiesen daarna direct. Eet smakelijk!
Calories: 103kcal | Protein: 16g | Fat: 4g | Saturated Fat: 2g | Polyunsaturated Fat: 0.1g | Monounsaturated Fat: 1g | Cholesterol: 45mg | Sodium: 40mg | Potassium: 256mg | Calcium: 16mg | Iron: 1mg