
Bijgerecht
12 personen
15 minuten
Ingrediënten
- 250 gram Ongezouten Roomboter
- 2 teentjes Knoflook
- 2 eetlepels Gehakte Verse Peterselie
- 1 eetlepel Gehakte Verse Bieslook
- 1 eetlepel Gedroogde Chili Vlokken
- Versgemalen Peper & Grof Zeezout
Overige benodigdheden
- Vershoudfolie
Bereiding
Haal de boter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen, zodat je alle ingrediënten er goed doorheen kunt mengen.
Doe de boter in een ruime mengkom en voeg de fijngehakte kruiden, de chili vlokken en peper en zout naar smaak toe. Knijp er vervolgens de teentjes knoflook in uit en meng alle ingrediënten goed door elkaar.
Neem nu een flink stuk vershoudfolie en leg deze op je werkblad. Lepel je kruidenboter op het folie en vorm tot een rechthoekige reep. Rol nu het vershoudfolie op en vorm tegelijk een ronde staaf van de boter. Draai beide uiteinden van het folie strak dicht en leg een uurtje in de koelkast om weer op te stijven.
Na een uur heb je een stevige rol kruidenboter, waar je je benodigde porties af kunt snijden.
Bak er een lekker brood bij en serveer met je heerlijke eigengemaakte kruidenboter!