Go Back
+ servings

Kip Jambalaya

Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: jambalaya, kip jambalaya
Porties: 4

Ingrediënten:

  • 400 gram Basmati Rijst
  • 300 gram Kippendijen
  • 150 gram Chorizo
  • 2 Uien
  • 2 teentjes Knoflook
  • 1 Rode Paprika
  • 1 Gele Paprika
  • 2 Tomaten
  • 1,5 liter Kippenbouillon
  • 2 eetlepels Cajun Kruiden
  • 2 eetlepels Olijfolie

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur tussen de 160 en 180 graden. Let er op dat het tijdens de bereiding belangrijk is de deksel van de BBQ tussendoor steeds op de BBQ te doen, want anders is de temperatuur bijna niet te beheersen.
  • Neem ondertussen de kippendijen en snijd ze in blokjes van zo’n 3 cm groot. Bestrooi de kip met de cajun kruiden en laat even zo staan, terwijl je de chorizo in blokjes snijdt.
  • Snipper daarna de uien en knoflook en snijd de paprika’s in blokjes. Snijd tot slot de tomaten in kwarten, ontdoe ze van hun vruchtvlees en snijd ze vervolgens in blokjes.
  • Is de BBQ op temperatuur? Zet dan de paella pan op het rooster en voeg de olie toe aan de pan. Sluit de BBQ met de deksel en laat de olie warm worden.
  • Voeg nu de uien en knoflook toe en bak dit een paar minuutjes, tot de uien glazig beginnen te worden en de boel lekker begint te ruiken.
  • Voeg nu de blokjes kip en de chorizo toe en bak dit 5 minuten mee, waarbij je alles af en toe goed door roert.
  • Nu mogen de blokjes paprika en tomaat worden toegevoegd. Roer alles door elkaar en bak 5 minuten mee, waarna je de rijst toevoegt en 3 minuutjes al roerend meebakt.
  • Voeg nu bouillon toe aan de pan, tot alle ingrediënten net onder staan en roer alles goed door. Sluit de deksel met de BBQ en laat het geheel rustig aan de kook komen. Roer alles af en toe goed door en voeg bouillon toe als de pan droog dreigt te koken. Blijf bouillon toevoegen tot de rijst bijna gaar is.
  • Is de rijst gaar? Bak de Kip Jambalaya dan nog 5 minuten, zodat het overtollig vocht nog een beetje kan verdampen. Daarna is het tijd de pan van de BBQ te halen (gebruik hiervoor BBQ handschoenen) en de Kip Jambalaya op te scheppen. Eet smakelijk!