Ga terug
+ servings

Aziatische Zalm van de BBQ

Aziatische Zalm van de BBQ
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: Aziatische Zalm, BBQ Zalm, Zalm van de BBQ
Porties: 2 personen
calorieën: 541kcal

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Voor dit recept begin je met het maken van de marinade, zodat de zalm daar wat tijd in kan doorbrengen. Idealiter marineer je de zalm zo’n 2 of 3 uur.
  • Snijd voor de marinade de knoflook ragfijn (of knijp deze uit met een knoflookpers) en doe ze in een kom. Voeg vervolgens, op de zalm na, alle overige ingrediënten toe en meng goed door elkaar.
  • Haal nu je zalm uit de verpakking en controleer op loshangende stukjes. Snijd dit weg indien nodig en leg de zalm met de huid naar beneden op een bord.
  • Verdeel nu je marinade over de ‘vleeskant’ van de zalm. Dek af met vershoudfolie en zet minimaal een uur, maar het liefst 2 tot 3 uur in de koeling.
  • Heeft de zalm lang genoeg gemarineerd? Steek dan de BBQ aan en ga hierbij voor een combinatie van directe en indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 180 graden.
  • Is de BBQ op temperatuur? Haal de zalm dan uit de koeling en laat de marinade een beetje uitlekken.
  • Leg de zalm vervolgens met de huidkant naar beneden op het directe deel van de BBQ en gril de zalm hier 3 minuten.
  • Verplaats de zalm vervolgens naar het indirecte deel en steek de probe van je kernthermometer in het midden van de vis. Sluit de BBQ vervolgens met de deksel en gaar de zalm tot een kerntemperatuur van 50 graden.
  • Bij die temperatuur van 50 graden mag de zalm van de BBQ. Laat de Aziatische zalm vervolgens 5 minuten rusten en serveer daarna direct. Eet smakelijk!
    Aziatische Zalm van de BBQ

Nutrition

Calories: 541kcal | Carbohydrates: 26g | Protein: 56g | Fat: 23g | Saturated Fat: 4g | Polyunsaturated Fat: 9g | Monounsaturated Fat: 8g | Cholesterol: 138mg | Sodium: 3257mg | Potassium: 1484mg | Fiber: 1g | Sugar: 19g | Vitamin A: 403IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 68mg | Iron: 4mg