Ga terug
+ servings

Gevulde Bolcourgettes van de BBQ

Gang: Bijgerecht
Keuken: Nederlands
Trefwoord: Bolcourgette van de BBQ, Gevulde Bolcourgettes
Porties: 2 personen
calorieën: 193kcal

Ingrediënten:

  • 2 Bolcourgettes
  • 1 Rode Paprika
  • 1 Tomaat
  • 2 eetlepels Geroosterde Pijnboompitten
  • 6 eetlepels Geraspte Kaas
  • Peper & Zout

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 180 graden.
  • Snijd de bovenkanten van de bolcourgettes en hol de courgettes uit met een lepel. Pas er hierbij op dat je ze niet te ver uit holt.
  • Bewaar het vruchtvlees van 1 van de bolcourgettes en snijd dit in kleine stukjes. Doe dit in een kom. Snijd nu de tomaat in vieren en ontdoe deze van het vruchtvlees. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Doe dit bij de stukjes courgette.
  • Snijd ook de paprika in kleine blokjes en voeg ook deze toe aan de kom. Voeg vervolgens de helft van de geraspte kaas, de Italiaanse kruiden en wat peper en zout toe en meng alles door elkaar.
  • Vul nu de bolcourgettes tot de rand met het mengsel dat je zojuist hebt gemaakt. Strooi er vervolgens de pijnboompitten en de rest van de geraspte kaas over.
  • Is de BBQ op temperatuur? Zet de gevulde bolcourgettes dan op het rooster en gaar ze e15 tot 20 minuten, tot de kaas mooi gesmolten is. Haal ze vervolgens van de BBQ en serveer ze direct. Eet smakelijk!

Nutrition

Calories: 193kcal | Carbohydrates: 16g | Protein: 13g | Fat: 10g | Saturated Fat: 5g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 3g | Cholesterol: 30mg | Sodium: 259mg | Potassium: 945mg | Fiber: 5g | Sugar: 12g | Vitamin A: 4410IU | Vitamin C: 174mg | Calcium: 236mg | Iron: 2mg