Ga terug
+ servings

Teriyaki Chicken Wings van de BBQ

teriyaki kippenvleugels van de BBQ
Gang: Snack, Voorgerecht
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: teriyaki chicken wings, teriyaki chickenwings, teriyaki kippenvleugels
Porties: 4 personen
calorieën: 323kcal

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Haal de kippenvleugels uit de verpakking en dep ze rondom droog met keukenpapier. Meng in een kommetje het zout, de zwarte peper en het knoflookgranulaat en bestrooi de kippenvleugels hier mee.
  • Leg de kippenvleugels op een bord of in een schaal en zet in de koeling, tot de BBQ gereed is om de teriyaki chicken wings te bereiden.
  • Steek nu de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 160 graden.
  • Is de BBQ op temperatuur? Pak dan de kippenvleugels er weer bij en leg ze op het BBQ rooster. Sluit de BBQ met de deksel en gaar de kippenvleugels 25 minuten.
  • Pak er ondertussen een klein kommetje bij en doe hier de teriyakisaus en de honing in. Meng goed door elkaar en zet, samen met de bastingkwast, klaar.
  • Na 25 minuten bestrijk je de kippenvleugels rondom met de teriyaki honing saus. Sluit de BBQ met de deksel en gaar de kippenvleugels nog 10 minuten.
  • Na die 10 minuten bestrijk je de kippenvleugels nogmaals rondom met de saus. Je sluit wederom de BBQ met de deksel en gaart de kippenvleugels nog een laatste 10 minuten.
  • Na deze laatste 10 minuten mogen de teriyaki chicken wings van de BBQ . Leg ze op een bord of serveerplank en bestrooi met wat sesamzaadjes. Serveer de kippenvleugels vervolgens direct. Eet smakelijk!
    teriyaki chickenwings van de BBQ

Nutrition

Calories: 323kcal | Carbohydrates: 1g | Protein: 27g | Fat: 23g | Saturated Fat: 6g | Polyunsaturated Fat: 5g | Monounsaturated Fat: 9g | Trans Fat: 0.3g | Cholesterol: 111mg | Sodium: 231mg | Potassium: 233mg | Fiber: 0.1g | Sugar: 0.3g | Vitamin A: 213IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 19mg | Iron: 1mg