Ga terug
+ servings

Jalapeño Cheddar Kipgehaktballetjes

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: jalapeño cheddar gehaktballetjes, kipgehakt balletjes bbq, pittige kipgehakt spiesen
Porties: 2 personen
calorieën: 330kcal

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel
  • 4 Houten Spiesen

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden. Heb je houten spiesjes? Leg deze dan ook even in een laagje water, zodat ze wat vocht opnemen. Dit zorgt er voor dat ze minder snel verbranden op de BBQ.
  • Doe ondertussen het kipgehakt in een mengkom en doe hier het paprika poeder chilipoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, zwarte peper en zout bij en meng goed door elkaar. Heb je het gevoel dat je mengsel nog te nat is om mooie balletjes te draaien, meng dan ook het paneermeel door het gehakt.
  • Snijd nu de jalapeño doormidden en ontdoe deze van de zaadlijsten. Snijd de jalapeño in kleine stukjes en doe deze samen met de geraspte cheddar bij het kipgehakt. Meng het gehakt vervolgens even goed door, zodat de jalapeño en cheddar goed is verdeeld over het gehakt.
  • Maak je handen een beetje vochtig en draai 12 gelijke balletjes van het kipgehakt mengsel. Rijg deze aan de 4 spiesjes en leg ze even in de koeling.
  • Is de BBQ op temperatuur? Haal de spiesjes dan uit de koeling en leg ze op het grilrooster. Sluit de BBQ met de deksel en gril de gehaktballetjes nu in 10 tot 12 minuten goudbruin en gaar, waarbij je ze regelmatig draait.
  • Zijn de spiesjes klaar? Haal ze dan van de BBQ en serveer ze direct. Eet smakelijk!

Nutrition

Calories: 330kcal | Carbohydrates: 4g | Protein: 33g | Fat: 21g | Saturated Fat: 8g | Polyunsaturated Fat: 3g | Monounsaturated Fat: 7g | Trans Fat: 0.1g | Cholesterol: 154mg | Sodium: 462mg | Potassium: 870mg | Fiber: 1g | Sugar: 1g | Vitamin A: 969IU | Vitamin C: 9mg | Calcium: 195mg | Iron: 2mg