Ga terug
+ servings

Pizza Stengels

Gang: Snack, Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: pizza stengels, pizza sticks, pizzastengels
Porties: 6 personen
calorieën: 291kcal

Ingrediënten:

  • 1 rol Kant-en-klaar Pizzadeeg met tomatensaus
  • 100 gram Salami (plakken)
  • 100 gram Geraspte Kaas
  • 2 eetlepels Italiaanse Kruiden

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 250 graden. Leg de pizzasteen niet gelijk op de BBQ, maar wacht hiermee tot 10 minuten voordat de pizza stengels op de BBQ mogen.
  • Rol nu de rol pizzadeeg uit op je werkblad en bestrijk deze dun met de bijbehorende tomatensaus. Strooi hier de Italiaanse kruiden overheen gevolgd door de geraspte kaas.
  • Verdeel nu de plakken salami over de helft van het pizzadeeg en vouw de bodem vervolgens dubbel, zodat de tomatensaus, kaas en salami zich tussen 2 lagen deeg bevinden.
  • Snijd nu repen van ongeveer 3 centimeter breed van het deeg. Draai een paar keer, zodat je mooie ‘krullen’ krijgt en leg dit klaar op een grote serveerplank.
  • Is de BBQ op temperatuur en is de pizzasteen een beetje voorverwarmd? Leg de pizzastengels dan op de pizzasteen en sluit de BBQ vervolgens met de deksel. Bak de pizzastengels in 8 tot 10 minuten goudbruin en gaar en haal ze vervolgens van de BBQ.
  • Serveer de pizzastengels met de resterende tomatensaus, zodat je hier lekker in kunt dippen. Eet smakelijk!

Nutrition

Calories: 291kcal | Carbohydrates: 23g | Protein: 13g | Fat: 16g | Saturated Fat: 6g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 6g | Cholesterol: 30mg | Sodium: 698mg | Potassium: 175mg | Fiber: 2g | Sugar: 3g | Vitamin A: 348IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 205mg | Iron: 2mg