Ga terug
+ servings

Pizza Breekbrood

Gang: Snack, Voorgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: bbq breekbrood, breekbrood, pizza breek brood, pizza breekbrood
Porties: 4 personen
calorieën: 381kcal

Ingrediënten:

  • 1 rol Pizzadeeg met Tomatensaus
  • 100 gram Gedroogde Salami
  • 100 gram Geraspte Kaas
  • 2 eetlepels Italiaanse Kruiden
  • 1 eetlepel Olijfolie

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel
  • Gietijzeren Skillet of Koekenpan

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 220 graden.
  • Rol de lap pizzadeeg uit en bestrijk deze met de tomatensaus. Bestrooi met 1 eetlepel Italiaanse kruiden. Snijd de salami in flinterdunne plakjes en beleg het pizzadeeg er mee. Bewaar 2 eetlepels geraspte kaas en strooi de rest over de pizzabodem.
  • Rol het deeg vervolgens weer op en snijd er plakken van ongeveer 3 cm dik van.
  • Vet nu de skillet of gietijzeren koekenpan in met de olijfolie en vul de pan met de pizzarolletjes. Strooi op het laatst de achtergehouden geraspte kaas en de overgebleven eetlepel Italiaanse kruiden over de gevulde pan.
  • Ondertussen zal de BBQ op temperatuur zijn. Zet de pan op het rooster en sluit de BBQ met de deksel. Bak het pizza breekbrood nu in ongeveer 20 minuutjes goudbruin en gaar.
  • Haal de pan weer van de BBQ (let op, deze is heet!) en ga met een mesje langs de randen van het breekbrood. Leg vervolgens een grote serveerplank op de pan en keer de pan om, zodat het breekbrood uit de pan valt. Keer het vervolgens om op de plank en serveer het direct. Eet smakelijk!

Nutrition

Calories: 381kcal | Carbohydrates: 23g | Protein: 19g | Fat: 24g | Saturated Fat: 10g | Polyunsaturated Fat: 3g | Monounsaturated Fat: 9g | Cholesterol: 50mg | Sodium: 1057mg | Potassium: 234mg | Fiber: 2g | Sugar: 3g | Vitamin A: 434IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 272mg | Iron: 2mg