Pizza Breekbrood

Vandaag een wel heel simpel brood van de BBQ. Dit pizza breekbrood is namelijk gemaakt met een kant-en-klare rol pizzadeeg met bijbehorende tomatensaus. Zo voorbereid dus. Vervolgens even 20 minuutjes op de BBQ en je schotelt je eters iets speciaals voor. En als je echt indruk wil maken, zeg je gewoon dat je het deeg ook zelf hebt gemaakt. Ik zal het niet verder vertellen!

Een breekbrood van de BBQ? Een eitje met dit BBQ recept voor een pizza breekbrood!

Voor-/Bijgerecht

4 personen

30 minuten

Ingrediënten

– 1 Rol Pizzadeeg en Tomatensaus
– 100 gram Gedroogde Salami
– 100 gram Geraspte Kaas
– 2 eetlepels Italiaanse Kruiden
– 1 eetlepel Olijfolie

Overige benoigdheden

– BBQ met Deksel
Gietijzeren Skillet of Koekenpan

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 220 graden.

Rol de lap pizzadeeg uit en bestrijk deze met de tomatensaus. Bestrooi met 1 eetlepel Italiaanse kruiden. Snijd de salami in flinterdunne plakjes en beleg het pizzadeeg er mee. Bewaar 2 eetlepels geraspte kaas en strooi de rest over de pizzabodem.

Rol het deeg vervolgens weer op en snijd er plakken van ongeveer 3 cm dik van.

Vet nu de skillet of gietijzeren koekenpan in met de olijfolie en vul de pan met de pizzarolletjes. Strooi op het laatst de achtergehouden geraspte kaas en de overgebleven eetlepel Italiaanse kruiden over de gevulde pan.

Ondertussen zal de BBQ op temperatuur zijn. Zet de pan op het rooster en sluit de BBQ met de deksel. Bak het pizza breekbrood nu in ongeveer 20 minuutjes goudbruin en gaar.

Haal de pan weer van de BBQ (let op, deze is heet!) en ga met een mesje langs de randen van het breekbrood. Leg vervolgens een grote serveerplank op de pan en keer de pan om, zodat het breekbrood uit de pan valt. Keer het vervolgens om op de plank en serveer het direct. Eet smakelijk!

Een breekbrood van de BBQ? Een eitje met dit BBQ recept voor een pizza breekbrood!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *