Ga terug
+ servings

Chuck Eye Steak in Rum Marinade

Chuck Eye Steak in Rum Marinade
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: chuck eye, chuck eye steak, rum chuck eye, rum marinade
Porties: 2 personen
calorieën: 635kcal

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • De voorbereiding voor deze in rum gemarineerde steaks begint de avond van te voren of minimaal ’s ochtends op tijd. Idealiter laat je de steaks namelijk minimaal 12 uur marineren.
  • Neem hiervoor een kom en meng hierin de koffie rub door de rum en olie.
  • Door de wat dikkere stukken vet in een chuck eye steak (een ribeye heeft dit bijvoorbeeld ook) wil het vlees door het marineren soms een klein beetje uit elkaar vallen. Dat maak voor de bereiding op zich niet uit, maar voor de looks kan ik je aanraden de steaks op te binden met slagerstouw. Dit doe je simpelweg door een touwtje om de buitenkant te wikkelen en deze goed vast te knopen. Zo blijft de steak wat beter in zijn vorm na het marineren en bereiden.
  • Pak nu een grote ziplock zak en doe hier de (opgebonden) chuck eye steaks in. Giet vervolgens de marinade bij. Druk zoveel mogelijk uit de zak en sluit af. Verdeel daarna de marinade over de steaks en leg in de koeling, voor minimaal 12 uur.
  • Hebben de steaks lang genoeg gemarineerd? Steek dan de BBQ aan en ga hierbij eerst voor indirecte hitte en een temperatuur tussen de 120 en 150 graden. We bereiden de chuck eye steaks namelijk volgens de reverse sear methode.
  • Is de BBQ op temperatuur? Haal de chuck eye steaks dan uit de marinade en laat even uitlekken. Prik daarna de probe van je kernthermometer in het midden van het vlees en leg de steaks op de BBQ.
    Chuck Eye Steak in Rum Marinade
  • Sluit de BBQ met de deksel en gaar de chuck eye steaks tot een kerntemperatuur van 46 graden. Na het afgrillen heb je dan een mooi medium resultaat. Bij een chuck eye steak van ongeveer 350 gram en een BBQ temperatuur van 120 graden duurde de indirecte bereiding bij mij iets meer dan 30 minuten.
  • Hebben de steaks de beoogde kerntemperatuur bereikt? Haal ze dan even van de BBQ en laat op een plank of bord rusten. Maak ondertussen de BBQ gereed voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 250 graden.
  • Is de BBQ weer op temperatuur? Gril de chuck eye steaks dan nog ongeveer 2 minuten per kant af, tot het vlees een kerntemperatuur van 52 graden heeft bereikt.
    Chuck Eye Steak in Rum Marinade
  • Haal de steaks daarna weer van de BBQ en laat 5 minuten rusten, voor je ze serveert. Snijdt de in rum gemarineerde steaks vervolgens in dunne plakken. Bestrooi deze met wat grof zeezout en serveer direct. Eet smakelijk!

Nutrition

Calories: 635kcal | Carbohydrates: 0.5g | Protein: 47g | Fat: 40g | Saturated Fat: 17g | Polyunsaturated Fat: 3g | Monounsaturated Fat: 19g | Trans Fat: 3g | Cholesterol: 170mg | Sodium: 187mg | Potassium: 875mg | Fiber: 0.3g | Sugar: 0.1g | Vitamin A: 334IU | Vitamin C: 0.01mg | Calcium: 38mg | Iron: 6mg