Gang: Bijgerecht
Keuken: Nederlands
Trefwoord: bbq witlof, witlof met spek van de bbq, witlof van de bbq
Porties: 4 personen
calorieën: 121kcal
- 4 stronken Witlof
- 8 plakken Gerookt Ontbijtspek
BBQ met Deksel
Keukenpapier
Zet een ruime pan water op het vuur en breng het water aan de kook. Maak de stronken witlof schoon (snijd eventueel de uiteinden er af en verwijder de buitenste bladeren). Doe, als het water kookt, de stronken witlof in de pan en kook ze 4 minuutjes. Haal ze daarna uit de pan en laat ze uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
Steek nu de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.
Snijd, terwijl de BBQ warm wordt, de stronken witlof over de lengte door midden en druk er nog wat vocht uit. Wikkel vervolgens om iedere halve stronk een plak gerookt ontbijtspek.
Is de BBQ op temperatuur? Leg de stronken witlof met spek dan op, het indirecte deel van, de BBQ. Sluit de BBQ met de deksel en gaar de witlof in spek nu 15 tot 20 minuten, tot de spek een mooie kleur krijgt. Haal de witlof vervolgens van de BBQ en serveer direct. Eet smakelijk!
Calories: 121kcal | Carbohydrates: 4g | Protein: 4g | Fat: 10g | Saturated Fat: 3g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 4g | Trans Fat: 0.03g | Cholesterol: 17mg | Sodium: 168mg | Potassium: 261mg | Fiber: 3g | Vitamin A: 38IU | Vitamin C: 3mg | Calcium: 20mg | Iron: 0.3mg