Ga terug
+ servings

Italiaanse Gehaktbrood

Italiaans Gehaktbrood van de BBQ
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: gehaktbrood bbq, gehaktbrood van de bbq, italiaans gehaktbrood
Porties: 6 personen
calorieën: 490kcal

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor een combinatie van directe en indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.
  • Neem ondertussen een ruime mengkom en doe hier het gehakt in. Voeg er vervolgens 100 milliliter van je pastasaus aan toe, samen met de eieren, Italiaanse kruiden, peper, zout en de helft van het paneermeel.
  • Meng nu alle ingrediënten goed door elkaar. Is het gehaktmengsel nog te nat? Voeg dan nog meer paneermeel toe. Het mengsel moet iets ‘natter’ zijn dan voor bijvoorbeeld burgers, maar je moet er wel een gehaktbrood van kunnen vormen.
  • Neem nu het gehakt en maak er een grote plak van, die ongeveer even breed is als je rookplankje. Verdeel vervolgens de bolletjes mini mozzarella over het midden en rol deze in het gehakt. Vorm er vervolgens een ovaalvormig gehaktbrood van, dat op je rookplank past. Kneed de naden hierbij goed dicht, zodat de mozzarella niet kan ontsnappen.
  • Is de BBQ op temperatuur? Leg het gehaktbrood dan op je rookplank en steek de probe van je kernthermometer in het midden van het gehaktbrood.
  • Leg de rookplank nu op het directe deel van de BBQ en sluit de BBQ met de deksel. Gaar het gehaktbrood nu eerst tot een kerntemperatuur van 60 graden, waarbij je af en toe controleert of de rookplank niet vlam vat. Mocht dat gebeuren, dan kun je de rookplank naar het indirecte deel van de BBQ. Bij mij duurde het ongeveer een uur tot de kerntemperatuur van 60 graden was bereikt.
    Italiaans Gehaktbrood van de BBQ
  • Bij een kerntemperatuur van 60 graden is het tijd om de resterende pastasaus over het gehaktbrood te verdelen. Bestrooi het gehaktbrood daarna met de geraspte Parmezaanse kaas en sluit de BBQ weer met de deksel en gaar het gehaktbrood tot een kerntemperatuur van 65 graden. Dit duurde bij mij nog een minuut of 10.
    Italiaans Gehaktbrood van de BBQ
  • Haal het Italiaanse Gehaktbrood van de BBQ en laat 5 minuten rusten. Verplaats het gehaktbrood vervolgens naar een snij- of serveerplank en snijd het in mooie plakken. Dit kun je uiteraard ook aan tafel doen, met je gasten er bij! Eet smakelijk!

Nutrition

Calories: 490kcal | Carbohydrates: 14g | Protein: 33g | Fat: 34g | Saturated Fat: 14g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 14g | Trans Fat: 2g | Cholesterol: 169mg | Sodium: 673mg | Potassium: 502mg | Fiber: 2g | Sugar: 2g | Vitamin A: 466IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 230mg | Iron: 4mg