Ga terug
+ servings

Omgekeerde Appelcake van de BBQ

Omgekeerde Appelcake uit de Skillet
Gang: Dessert
Keuken: Nederlands
Trefwoord: Appel Cake, Appelcake, appelcake bbq, Cake van de BBQ, omgekeerde appel cake, omgekeerde appelcake
Porties: 12 personen
calorieën: 288kcal

Ingrediënten:

  • 2 Elstar Appels
  • 250 gram Zelfrijzend Bakmeel
  • 225 gram Boter (op kamertemperatuur)
  • 125 gram Suiker
  • 100 gram Yoghurt
  • 3 Eieren
  • 2 theelepels Vanille Extract
  • 1 theelepel Kaneel
  • 3 eetlepels Donkere Basterdsuiker

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 170 graden.
  • Vet de skillet in met boter en bestrooi de bodem met de basterdsuiker.
  • Schil vervolgens de appels en snijd ze in parten. Snijd de partjes vervolgens in plakjes en verdeel over de bodem van de skillet.
  • Doe nu de boter met de suiker in de kom van de mixer en klop dit luchtig. Voeg daarna één voor één de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het ei ervoor volledig is opgenomen.
  • Mix daarna het vanille extract door het mengsel van boter, suiker en eieren. Spatel vervolgens het bakmeel, de yoghurt en de kaneel door het mengsel. Giet het cakebeslag vervolgens in skillet.
  • Is de BBQ op temperatuur? Zet het cakeblik dan op het rooster en sluit de BBQ met de deksel. Bak de cake vervolgens ongeveer 60 minuten, tot de appel cake mooi goudbruin en gaar is. Controleer dat laatste eventueel met een satéprikker. Komt deze schoon uit de cake als je hem er in prikt? Dan is de cake klaar.
  • Haal de omgekeerde appelcake nu van de BBQ en haal direct uit de skillet. Snijd met een scherp mesje eventueel eerst de randen even los, zodat de cake gemakkelijk los komt. Laat de cake vervolgens op een taartrooster wat afkoelen en snijd de cake daarna in punten. Eet smakelijk!

Nutrition

Calories: 288kcal | Carbohydrates: 31g | Protein: 5g | Fat: 17g | Saturated Fat: 10g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 4g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 81mg | Sodium: 144mg | Potassium: 95mg | Fiber: 1g | Sugar: 15g | Vitamin A: 546IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 33mg | Iron: 0.4mg