Ga terug
+ servings

Pico de Gallo

Gang: Saus
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: mexicaanse salsa, pico de gallo
Porties: 4 personen
calorieën: 30kcal

Ingrediënten:

  • 3 Tomaten
  • 1 Rode Ui
  • 1 teen Knoflook
  • 1 Groene Peper
  • 1 Rode Peper
  • 0,25 Komkommer
  • bosje Koriander
  • 2 eetlepels Limoensap
  • Zout

Instructies

  • Snijd de tomaten in vieren en ontdoe ze van het vruchtvlees. Snijd de tomaat vervolgens in kleine blokjes. Doe de blokjes in een ruime mengkom.
  • Snipper de rode ui fijn en voeg deze bij de tomaten. Snipper ook het teentje knoflook goed fijn en voeg toe. Schil vervolgens de komkommer en snijd deze over de lengte doormidden. Ontdoe de komkommer van het vruchtvlees en snijd de komkommer in kleine blokjes. Voeg ook de blokjes komkommer toe aan de mengkom.
  • Ontdoe nu beide pepers van de zaden en snijd ze goed fijn. Hak ook de koriander fijn. Voeg de pepers en koriander toe aan de mengkom.
  • Voeg tot slot het limoensap en een mespuntje keukenzout toe aan de kom en meng alle ingrediënten goed door elkaar. Laat een uurtje in de koelkast staan, zodat alle smaken goed samen komen.
  • Grill nu een mooi stuk rund- of varkensvlees of rooster een lekker stuk vis en serveer met de Pico de Gallo. Eet smakelijk!

Nutrition

Calories: 30kcal | Carbohydrates: 7g | Protein: 1g | Fat: 0.2g | Saturated Fat: 0.03g | Polyunsaturated Fat: 0.1g | Monounsaturated Fat: 0.02g | Sodium: 42mg | Potassium: 214mg | Fiber: 2g | Sugar: 4g | Vitamin A: 509IU | Vitamin C: 27mg | Calcium: 16mg | Iron: 0.3mg