Ga terug
+ servings

Speculaas Crumble

Gang: Dessert
Keuken: Nederlands
Trefwoord: appel peer crumble, bbq crumble, crumble met speculaas, crumble van de bbq, speculaas crumble
Porties: 8 personen
calorieën: 223kcal

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel
  • Skillet (ø 27 cm)

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirect hitte en een temperatuur van 200 graden.
  • Schil de appels en peren snijd ze in blokjes. Doe de blokjes appel en peer in een kom en voeg hier de 25 gram suiker, de kaneel en het citroensap aan toe. Meng alles door elkaar en zet even aan de kant.
  • Neem nu een andere mengkom en doe hier de bloem, de basterdsuiker, de speculaaskruiden, het zout en de boter in. Meng de ingrediënten met je handen door elkaar, tot er een kruimeldeeg is ontstaan.
  • Neem nu de skillet (of een andere schaal of vorm met een diameter van ongeveer 27 cm) en vet deze in met de zonnebloemolie (je kunt eventueel ook wat roomboter gebruiken). Verdeel hierna het appel/peer mengsel over de bodem. Bedek het mengsel vervolgens met het kruimeldeeg.
  • Is de BBQ op temperatuur? Zet dan de skillet op het (indirecte deel) van het rooster en sluit de BBQ met de deksel. Bak de Speculaas Crumble ongeveer 30 minuutjes. Het kruimeldeeg moet gaar worden en krokant aanvoelen.
  • Is de Speculaas Crumble met appel en peer klaar? Haal hem dan van de BBQ en laat hem een paar minuutjes afkoelen. Je kunt nu eenvoudig porties uit de skillet opscheppen. Serveer de speculaas crumble van de BBQ eventueel met een lekkere bol ijs. Eet smakelijk!

Nutrition

Calories: 223kcal | Carbohydrates: 38g | Protein: 2g | Fat: 8g | Saturated Fat: 5g | Polyunsaturated Fat: 0.4g | Monounsaturated Fat: 2g | Trans Fat: 0.3g | Cholesterol: 20mg | Sodium: 114mg | Potassium: 135mg | Fiber: 3g | Sugar: 24g | Vitamin A: 271IU | Vitamin C: 4mg | Calcium: 25mg | Iron: 1mg