Ga terug
+ servings

Fricandeau met Rozemarijn

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Trefwoord: bbq recept fricandeau, fricandeau bbq, fricandeau met rozemarijn
Porties: 4 personen
calorieën: 257kcal

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 120 graden.
  • Neem nu de fricandeau en smeer deze rondom in met de mosterd. Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn en hak de blaad je vervolgens goed klein. Doe dit in een kommetje en doe er het knoflookpoeder bij. Voeg vervolgens ongeveer een eetlepel versgemalen zwarte peper en een theelepel zeezout toe en meng alles door elkaar. Bestrooid de fricandeau vervolgens rondom met het kruidenmengsel.
  • Is de BBQ op temperatuur? Leg dan de fricandeau op het, indirecte deel van, de BBQ. Heb je een kernthermometer met een probe aan een draad? Steek deze dan nu in het vlees, zodat je de temperatuur continu in de gaten kunt houden. Sluit de BBQ met de deksel en gaar de fricandeau tot een kerntemperatuur van 58 graden. Dit duurt ongeveer 1 uur en 15 minuten, maar houd de temperatuur van je BBQ en van het vlees in de gaten.
  • Heeft het vlees de kerntemperatuur van 58 graden bereikt? Haal het dan van de BBQ en laat het op een bord 5 tot 10 minuten rusten voordat je het aansnijdt. Eet smakelijk!

Nutrition

Calories: 257kcal | Carbohydrates: 0.5g | Protein: 45g | Fat: 7g | Saturated Fat: 2g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 3g | Trans Fat: 0.05g | Cholesterol: 132mg | Sodium: 591mg | Potassium: 787mg | Fiber: 0.2g | Sugar: 0.01g | Vitamin A: 37IU | Vitamin C: 0.3mg | Calcium: 15mg | Iron: 1mg