Ga terug
+ servings

Kaasfondue van de BBQ

Gang: Snack, Voorgerecht
Keuken: Frans
Trefwoord: bbq kaasfondue, kaasfondue van de bbq
Porties: 4 personen
calorieën: 189kcal

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.
  • Snijd de komkommer over de lente doormidden en ontdoe beide helften van de zaadlijsten. Snijd de komkommer nu in repen die je later in de kaasfondue kunt dippen. Snijd ook de paprika in repen. Heb je een afbakstokbrood? Bak deze dan af en snijd deze daarna.
  • Is de BBQ op temperatuur? Snijd dan de de bovenkant van de camembert. Druppel hier de olijfolie overheen en wat peper en zout. Zet de kaas vervolgens met doosje (het kan soms wel aan te raden zijn om er een schaaltje of pannetje onder te zetten, in verband met eventueel lekken) op het BBQ rooster en sluit de BBQ met de deksel. Laat de kaas nu in 10 minuutjes smelten, terwijl je het brood, de komkommer en de paprika klaar zet.
  • Hak nu ook de blaadjes peterselie fijn en strooi deze over de kaas wanneer je hem van de BBQ haalt. Serveer de kaasfondue direct. Eet smakelijk!

Notities

Uiteraard kun je deze kaasfondue uitbreiden met allerlei andere ingrediënten om te dippen. Dat laat ik echter aan je eigen creativiteit en smaak over!

Nutrition

Calories: 189kcal | Carbohydrates: 4g | Protein: 12g | Fat: 14g | Saturated Fat: 9g | Polyunsaturated Fat: 0.5g | Monounsaturated Fat: 4g | Cholesterol: 41mg | Sodium: 964mg | Potassium: 271mg | Fiber: 1g | Sugar: 3g | Vitamin A: 1449IU | Vitamin C: 40mg | Calcium: 232mg | Iron: 0.5mg