Ga terug
+ servings

Gevulde Tomaten

Gang: Bijgerecht
Keuken: Nederlands
Trefwoord: gevulde tomaten, gevulde tomaten bbq, tomaten van de bbq
Porties: 4 personen
calorieën: 97kcal

Ingrediënten:

  • 4 Tomaten
  • 100 gram Geraspte Kaas
  • 4 eetlepels Pijnboompitten
  • 1 handje Verse Peterselie
  • 1 eetlepel Olijfolie

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel

Instructies

  • Steek de BBQ aan en zorg dat je hierbij een indirect gedeelte hebt. De temperatuur mag ergens tussen de 160 en 200 graden zijn, dus die kan je mooi afstemmen met je andere gerechten.
  • Snijd, terwijl de BBQ warm wordt, de tomaten doormidden en lepel het vruchtvlees er uit. Hak de peterselie fijn en doe deze in een kom, met de geraspte kaas en pijnboompitten. Meng dit even goed door elkaar en vul vervolgens iedere halve tomaat met je mengsel. Druppel vervolgens wat olijfolie over alle tomaten.
  • De tomaten zijn nu klaar om op de BBQ te gaan. Het is natuurlijk wel zo fijn als de tomaten ongeveer tegelijk klaar zijn met de rest van je maaltijd, dus houdt daar rekening mee.
  • Leg de gevulde tomaten op het indirecte deel van je BBQ rooster en sluit de BBQ met de deksel. Gaar de tomaten tot ze warm zijn en de kaas gesmolten is. Bij een temperatuur van 160 graden is ongeveer 20 minuten op de BBQ genoeg, een hetere betekent korter op de BBQ/ Bij 200 graden is een minuut of 8 waarschijnlijk al genoeg.
  • Haal de tomaten vervolgens van de BBQ en serveer ze naast een mooi stuk vlees, wat aardappeltjes en misschien een frisse salade en je hebt een volledige maaltijd. Eet smakelijk!

Nutrition

Calories: 97kcal | Carbohydrates: 3g | Protein: 6g | Fat: 7g | Saturated Fat: 3g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 2g | Cholesterol: 20mg | Sodium: 163mg | Potassium: 200mg | Fiber: 1g | Sugar: 2g | Vitamin A: 1107IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 140mg | Iron: 1mg