Puntpaprika’s met Ricotta & Mascarpone
Gang: Bijgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: Gevulde paprika, gevulde puntpaprika, gevulde puntpaprika van de bbq
Porties: 4 personen
calorieën: 218kcal
Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 180 graden.
Was de puntpaprika’s en droog ze af. Snijd ze over de lengte aan één kant in. Dus niet halveren! Haal via deze opening de zaadlijsten uit de puntpaprika’s.
Meng in een kom de ricotta, mascarpone, oregano, citroensap, olijfolie en flink wat zwarte peper met elkaar.
Vul iedere puntpaprika met het ricotta/mascarpone mengsel. Zet ondertussen een kleine koekenpan op laag vuur en rooster de pijnboompitjes.
Is de BBQ op temperatuur? Leg de puntpaprika’s dan op het rooster. Strooi de pijnboompitten en een klein beetje zeezout over de puntpaprika’s en sluit de BBQ met de deksel.
Laat de puntpaprika’s en de vulling in 15 tot 20 minuutjes zacht en warm worden en haal de paprika’s daarna van de BBQ. Serveer ze direct. Eet smakelijk!
Calories: 218kcal | Carbohydrates: 8g | Protein: 7g | Fat: 18g | Saturated Fat: 8g | Polyunsaturated Fat: 3g | Monounsaturated Fat: 3g | Cholesterol: 35mg | Sodium: 525mg | Potassium: 289mg | Fiber: 2g | Sugar: 3g | Vitamin A: 848IU | Vitamin C: 96mg | Calcium: 108mg | Iron: 1mg