Ga terug
+ servings

Puntpaprika’s met Ricotta & Mascarpone

Gang: Bijgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: Gevulde paprika, gevulde puntpaprika, gevulde puntpaprika van de bbq
Porties: 4 personen
calorieën: 218kcal

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 180 graden.
  • Was de puntpaprika’s en droog ze af. Snijd ze over de lengte aan één kant in. Dus niet halveren! Haal via deze opening de zaadlijsten uit de puntpaprika’s.
  • Meng in een kom de ricotta, mascarpone, oregano, citroensap, olijfolie en flink wat zwarte peper met elkaar.
  • Vul iedere puntpaprika met het ricotta/mascarpone mengsel. Zet ondertussen een kleine koekenpan op laag vuur en rooster de pijnboompitjes.
  • Is de BBQ op temperatuur? Leg de puntpaprika’s dan op het rooster. Strooi de pijnboompitten en een klein beetje zeezout over de puntpaprika’s en sluit de BBQ met de deksel.
  • Laat de puntpaprika’s en de vulling in 15 tot 20 minuutjes zacht en warm worden en haal de paprika’s daarna van de BBQ. Serveer ze direct. Eet smakelijk!

Nutrition

Calories: 218kcal | Carbohydrates: 8g | Protein: 7g | Fat: 18g | Saturated Fat: 8g | Polyunsaturated Fat: 3g | Monounsaturated Fat: 3g | Cholesterol: 35mg | Sodium: 525mg | Potassium: 289mg | Fiber: 2g | Sugar: 3g | Vitamin A: 848IU | Vitamin C: 96mg | Calcium: 108mg | Iron: 1mg