Ga terug
+ servings

Teriyaki Gehaktballetjes

Gang: Snack, Voorgerecht
Keuken: Japans
Trefwoord: gehaktballetjes met teriyakisaus, teriyaki gehakt balletjes, teriyaki gehaktballetjes
Porties: 4 personen
calorieën: 246kcal

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van 180 graden.
  • Neem vervolgens een mengkom en doe hier het gehakt, het ei, de panko, de geraspte gember, het paprikapoeder, de peper en het zout in.
  • Snipper nu de sjalotjes goed fijn en knijp de teentjes knoflook uit. Doe de sjalotjes en knoflook ook in de mengkom en meng alles ingrediënten goed door elkaar. Heb je het gevoel dat het mengsel nog te nat is om er stevige balletjes van te draaien, voeg dan nog wat panko toe.
  • Verdeel het gehakt mengsel nu in 10 gelijk delen en rol er balletjes van. Leg deze klaar, terwijl de BBQ op temperatuur komt.
  • Is de BBQ warm? Leg de gehaktballetjes dan op het indirecte deel van de BBQ en sluit de BBQ met de deksel. Gaar de balletjes nu 10 minuutjes.
  • Meng ondertussen de teriyaki saus met de honing en pak de bastingkwast er bij. Smeer de gehaktballetjes na 10 minuten rondom in met de saus en sluit de BBQ weer met de deksel. Herhaal dit na 5 minuten nog een keer en haal de balletje na nog eens 5 minuten van de BBQ. Ze hebben dan in totaal 20 minuten gegaard op de BBQ.
  • Leg alle teriyaki gehaktballetjes nu op een schaal of serveerplank en bestrijk ze met het restant van je saus. Bestrooi ze daarna met de geroosterde sesamzaadjes en serveer ze met de cocktailprikkers. Eet smakelijk!

Nutrition

Calories: 246kcal | Carbohydrates: 12g | Protein: 14g | Fat: 15g | Saturated Fat: 6g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 7g | Cholesterol: 50mg | Sodium: 258mg | Potassium: 283mg | Fiber: 1g | Sugar: 2g | Vitamin A: 131IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 45mg | Iron: 2mg