Ga terug
+ servings

Bacon Bourbon Chicken Kebabs

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: bacon bourbon chicken kebabs, bacon kipspiesen, bourbon bacon kip spiesen, kip spiesen met bacon, kipspiesen
Porties: 4 personen
calorieën: 760kcal

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor een combinatie van directe en indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 180 graden. Gebruik je houten spiesen? Leg deze dan nu in wat water, zodat ze wat vocht op kunnen nemen en niet verbranden op de BBQ.
  • Doe het kipgehakt in een ruime mengkom en voeg hier de helft van de whiskey, het uienpoeder, paprikapoeder, de suiker en peterselie bij. Hak op een snijplank het ontbijtspek en de teentjes knoflook goed fijn en voeg dit ook toe. Breng het geheel tot slot op smaak met versgemalen zwarte peper en wat zout en meng alle ingrediënten door elkaar.
  • Meng nu in een ander kommetje de BBQ saus met de andere helft van de whiskey en zet dit even weg. Pak vervolgens je spiesen er bij en verdeel het kipgehakt in 8 gelijke delen. Kneed nu ieder deel om een spies en leg de spiesen op een bord.
  • Is de BBQ op temperatuur? Leg de spiesen dan op het directe deel (boven de hete kolen) op de BBQ en gril ze 5 minuten. Keer de spiesen vervolgens om en gril ze nog eens 5 minuten.
  • Verplaats de spiesen hierna naar het indirecte deel van de BBQ en bestrijk ze rondom met de whiskey BBQ saus. Herhaal dit na 5 minuten nog eens en laat de spiesen nog eens 5 minuutjes verder garen op de BBQ. Haal de spiesen daarna van de BBQ en serveer ze met de rest van de saus. Eet smakelijk!

Nutrition

Calories: 760kcal | Carbohydrates: 27g | Protein: 45g | Fat: 46g | Saturated Fat: 15g | Polyunsaturated Fat: 8g | Monounsaturated Fat: 20g | Trans Fat: 0.2g | Cholesterol: 222mg | Sodium: 1243mg | Potassium: 1367mg | Fiber: 1g | Sugar: 20g | Vitamin A: 301IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 48mg | Iron: 3mg