Ga terug
+ servings

Bacon Wrapped Kipspiesen

Bacon Wrapped Kipspiesen
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: bacon kipspiesen, bacon wrapped kip, bacon wrapped kip spiesen, bacon wrapped kipspiesen, kipspiesen met bacon
Porties: 4 personen
calorieën: 544kcal

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel
  • 8 (Houten) Spiesen

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor een combinatie van directe en indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 160 graden.
  • Gebruik je houten spiesen? Zorg dan dat deze even kunnen weken in wat water, zodat ze minder snel verbranden op de BBQ.
  • Haal ondertussen de kip uit de verpakking en snijd deze in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm. Voor 8 spiesen heb je 40 stukjes kip nodig.
  • Bestrooi de stukjes kip met je favoriete rub voor kip. Ik ging voor de Kip It Real rub van Van Beekum.
  • Snijd nu de plakken spek doormidden en omwikkel ieder stukje kip met een halve plak ontbijtspek en rijg daarna alle met spek omwikkelde stukjes kip op de spiesen.
  • Is de BBQ op temperatuur? Leg de spiesen dan eerst op het indirecte deel van de BBQ en sluit de BBQ met de deksel. Gaar de kip indirect 15 minuten.
  • Verplaats de spiesen na 15 minuten naar het directe deel van de BBQ en gril de spiesen daar nog 2 á 3 minuten per kant, tot het spek mooi krokant is.
  • Haal de kipspiesen met bacon nu van de BBQ en laat ze een paar minuten afkoelen voordat je ze serveert. Eet smakelijk!

Notities

Ik gebruikte met de Kip It Real mijn favoriete kruidenmix voor kip in dit gerecht en die kan ik je dus ook zeker aanraden. Maar je kunt natuurlijk ook prima één van de andere kruidenmixen van Van Beekum of je eigen favoriete rub kiezen. Of je maakt zelf een lekkere rub om te gebruiken!

Nutrition

Calories: 544kcal | Carbohydrates: 1g | Protein: 35g | Fat: 44g | Saturated Fat: 13g | Polyunsaturated Fat: 8g | Monounsaturated Fat: 19g | Trans Fat: 0.2g | Cholesterol: 147mg | Sodium: 453mg | Potassium: 394mg | Fiber: 0.1g | Sugar: 0.03g | Vitamin A: 256IU | Vitamin C: 3mg | Calcium: 29mg | Iron: 2mg