Ga terug
+ servings

Pulled Cupim Beef

Pulled Cupim
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Braziliaans
Trefwoord: cupim van de bbq, cupim zebu, pulled beef van cupim, pulled cupim, pulled cupim beef
Porties: 10 personen
calorieën: 544kcal

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Haal het vlees uit de verpakking en dep het rondom droog met keukenpapier. Neem nu je favoriete BBQ rub en wrijf hier de Cupim rondom mee in. Pak het vlees in met vershoudfolie en leg voor 2 tot 4 uur in de koeling. Overnacht kan eventueel ook.
  • Heeft de rub lang genoeg de tijd gehad om in het vlees te trekken? Steek dan de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 100 graden.
  • Is de BBQ op temperatuur? Voeg dan het rookhout toe aan de brandende kolen en haal de Cupim uit de koeling. Leg het vlees op het rooster en sluit de BBQ met de deksel. Rook het vlees nu 3 uur. De kerntemperatuur van het vlees is hierbij niet belangrijk.
    Pulled Cupim
  • Pak na 3 uur de Dutch Oven er bij en giet hier de sinaasappelsap in. Snipper de uien en tenen knoflook grof en voeg ook toe. Ontdoe daarna de jalapeños van de zaadlijsten en snipper de pepers klein en voeg ook toe.
  • Haal de Cupim nu van de BBQ en maak de BBQ gereed voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 160 graden. De Cupim mag je in de Dutch Oven leggen. Doe vervolgens de deksel op de Dutch Oven.
    Pulled Cupim
  • Is de BBQ weer op temperatuur? Dan mag de Dutch Oven op de BBQ. Sluit de BBQ wederom met de deksel en gaar het vlees in de pan nu nog een uur of 3. Controleer af en toe met een prikker of het vlees zacht is. De Cupim moet bijna vanzelf uit elkaar vallen door het stoven.
  • Is het vlees gaar en valt het bijna uit elkaar? Dan mag de Dutch Oven van de BBQ. Neem nu een BBQ tang of 2 vorken en verwerk het tot pulled beef. Vermeng het vlees vervolgens met het resterende vocht uit de Dutch Oven.
  • In feite is de bereiding van je pulled cupim beef nu klaar. Vanaf hier kun je het serveren hoe je wil. Denk aan broodjes pulled beef of als vulling van taco’s. Hier gingen we voor heerlijke taco’s, met onder andere pico de gallo, zure room en feta. Een deel ging ook in de vriezer, om later te gebruiken voor bijvoorbeeld nacho’s met pulled beef. Eet smakelijk!

Nutrition

Calories: 544kcal | Carbohydrates: 5g | Protein: 51g | Fat: 35g | Saturated Fat: 16g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 17g | Cholesterol: 153mg | Sodium: 131mg | Potassium: 767mg | Fiber: 1g | Sugar: 3g | Vitamin A: 136IU | Vitamin C: 18mg | Calcium: 32mg | Iron: 5mg