Ga terug
+ servings

Longhaas met Chipotle Boter

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: chipotle boter, chipotleboter, longhaas, longhaas met chipotle boter, steak met chipotle boter
Porties: 2 personen
calorieën: 1070kcal

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Voor de bereiding van deze longhaas met chipotle boter beginnen we met het voorbereiden van de boter. Zorg er hierbij voor dat de boter op kamertemperatuur is voor je begint.
  • Doe de boter in een mengkom en voeg er de chipotle, koriander en het knoflookgranulaat aan toe. Ik gebruik gedroogde koriander en knoflook om het vocht van de diched chipotles te compenseren.
  • Meng nu alle ingrediënten goed door elkaar met een vork. Leg vervolgens een stuk vershoudfolie op je werkblad en schep de boter hier op. Rol de boter in de folie en maak er een roletje van. Leg de boter vervolgens in de koeling en laat weer koud worden.
  • Steek ondertussen de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 230 graden. Je kunt de longhaas eventueel ook middels de reverse sear methode bereiden, maar het is afhankelijk van de dikte van je steak of dit ‘nodig’ is.
  • Haal, terwijl de BBQ op temperatuur komt, de longhaas uit de koeling en verpakking en dep het vlees rondom goed droog. Bestrooi het vlees vervolgens rondom met versgemalen zwarte peper en grof zout.
  • Is de BBQ op temperatuur? Gril de longhaas dan ongeveer 4 minuten per kant, tot het vlees een kerntemperatuur van 52 graden heeft bereikt. Je eindigt dan met een mooi medium rare resultaat.
  • Haal het vlees bij de kerntemperatuur van 52 graden van de BBQ en laat het op een snijplank 5 minuten rusten. Dek het vlees eventueel losjes af met aluminiumfolie, maar pak het NIET in.
  • Snijd, terwijl het vlees rust, de boter in plakjes, zodat je deze op de aangesneden longhaas kunt leggen vlak voor het serveren.
  • Snijd tot slot de longhaas in dunne plakken en serveer deze met de eerder gemaakte chipotle boter. Eet smakelijk!

Nutrition

Calories: 1070kcal | Carbohydrates: 2g | Protein: 50g | Fat: 98g | Saturated Fat: 58g | Polyunsaturated Fat: 4g | Monounsaturated Fat: 28g | Trans Fat: 4g | Cholesterol: 357mg | Sodium: 1762mg | Potassium: 726mg | Fiber: 1g | Sugar: 0.2g | Vitamin A: 2598IU | Vitamin C: 0.3mg | Calcium: 50mg | Iron: 4mg