Ga terug
+ servings

Hachee uit de Dutch Oven | BBQ Junkie

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Trefwoord: bbq hachee, dutch oven hachee, hachee uit de dutch oven, hachee van de bbq
Porties: 8 personen
calorieën: 1092kcal

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 170 graden.
  • Snijd ondertussen de sukadelappen in blokjes van 3 x 3 cm en bestrooi ze eerst met zeezout en vervolgens met de bloem. Schud de overtollige bloem van het vlees en zet even aan de kant.
  • Is de BBQ op temperatuur? Zet dan de Dutch Oven op het rooster en laat deze een paar minuutjes opwarmen. Smelt vervolgens de boter in de pan.
  • Is de boter gesmolten? Doe dan het vlees in de pan en bak het in 6 minuten rondom aan. Schep het vlees vervolgens weer uit de pan en doe daarna de uienringen in de pan. Bak de uienringen 5 minuten, tot ze glazig beginnen te worden. Voeg dan de basterdsuiker en ketjap manis toe en bak nog 4 minuten.
  • Doe nu het vlees weer in de pan en meng het door de uienringen. Voeg vervolgens runderbouillon toe tot het vlees en de uien net onder staan. Voeg daarna de blaadjes laurier en de kruidnagels toe.
  • Doe nu de deksel op de BBQ en breng het geheel aan de kook. Is dat over? Haal dan de Dutch Oven kort van de BBQ en maak de BBQ gereed voor indirecte hitte en nog steeds een temperatuur van 170 graden.
  • Zet nu de Dutch Oven terug op de BBQ en doe de deksel op de pan. Doe ook de deksel op de BBQ en laat de hachee 3 uur pruttelen, waarbij je de boel af en toe door roert.
  • Heb je het idee dat de boel een beetje droog kookt? Voeg dan wat extra water of bouillon toe. Is de hachee tegen het einde van de 3 uur nog wat waterig? Haal dan de deksel van de Dutch Oven, zodat er wat meer pan uit de pan kan verdampen.
  • Is de hachee klaar? Haal dan de Dutch Oven van de BBQ en serveer de hachee met rijst en rode kool, of natuurlijk op de manier zoals jij hachee het lekkerst vindt. Eet smakelijk!

Nutrition

Calories: 1092kcal | Carbohydrates: 71g | Protein: 108g | Fat: 42g | Saturated Fat: 22g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 16g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 230mg | Sodium: 75350mg | Potassium: 2306mg | Fiber: 2g | Sugar: 51g | Vitamin A: 496IU | Vitamin C: 8mg | Calcium: 251mg | Iron: 14mg