Ga terug
+ servings

Rendang uit de Dutch Oven

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indonesisch
Trefwoord: bbq rendang, dutch oven rendang, rendang
Porties: 8 personen
calorieën: 717kcal

Ingrediënten:

  • 2 kilo Runderriblappen
  • 800 milliliter Kokosmelk
  • 1 Limoen
  • 6 blaadjes Laurier
  • 4 stengels Citroengras
  • 4 theelepels Korianderzaad
  • 3 theelepels Gemalen Komijnzaad
  • 3 theelepels Kurkuma
  • 6 teentjes Knoflook
  • 1 theelepel Zout
  • 3 Rode Pepers
  • 2 theelepels Trassi
  • 4 Grote Sjalotten
  • 4 eetlepels Geraspte Verse Gember
  • 4 eetlepels Zonnebloemolie

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte warmte en een temperatuur van ongeveer 180 graden.
  • Rooster in een koekenpan het korianderzaad tot deze een kleurtje krijgt. Doe deze vervolgens in de vijzel. Voeg het zout toe en maal het korianderzaad tot een poeder.
  • Neem nu de keukenmachine en doe hier het korianderzaad, zout, gemalen komijnzaad, de kurkuma, knoflook, de rode pepers, trassi, de sjalotten, de gember, de rasp en het sap van de limoen en de zonnebloemolie in. Draai de ingrediënten tot een gladde boemboe.
  • Snijd nu de runderriblappen in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm.
  • Is de BBQ op temperatuur? Zet de Dutch Oven dan op het rooster en laat deze 5 minuutjes warm worden. Bak vervolgens de boemboe 5 minuutjes. Voeg daarna de blokjes vlees toe en bak deze 5 minuutjes mee. Giet er vervolgens de helft van de kokosmelk bij. Kneus de stengels citroengras en doe deze samen met de laurier blaadjes in de pan. Laat de deksel van de pan en sluit de BBQ met de deksel.
  • Sluit nu alle lucht toevoeren van de BBQ. Zorg er voor dat de temperatuur van de BBQ zakt naar ongeveer 120 graden en zet je schuiven vervolgens weer iets open, zodat de BBQ op deze temperatuur blijft.
  • Laat de Rendang nu ongeveer 2 uur rustig garen. Zorg er voor dat je de temperatuur van de BBQ in de gaten houdt, maar laat de deksel gesloten. Voeg na 2 uur de rest van de kokosmelk toe, roer alles even goed door elkaar en sluit de BBQ weer met de deksel. Laat de Rendang nu nog 4 uur rustig garen.
  • Bekijk na 4 uur hoe je Rendang er uit ziet. Het vlees is nu botermals, maar het is afwachten of het vocht genoeg verdampt is. Is dat niet het geval? Schep het vlees dan uit de pan en verhoog de temperatuur tot ongeveer 180 graden. Kook het vocht nu rustig in, tot het een mooie dikte heeft Voeg het vlees weer toe aan de pan en roer alles goed door elkaar.
  • De Rendang is nu klaar om te eten. Serveer deze met witter rijst en wat gegrilde groenten. Eet smakelijk!

Nutrition

Calories: 717kcal | Carbohydrates: 13g | Protein: 60g | Fat: 48g | Saturated Fat: 36g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 7g | Cholesterol: 158mg | Sodium: 206mg | Potassium: 1322mg | Fiber: 4g | Sugar: 2g | Vitamin A: 217IU | Vitamin C: 31mg | Calcium: 85mg | Iron: 9mg