Ga terug
+ servings

Crispy Smashed Potatoes van de BBQ

Gang: Bijgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: aardappelen van de bbq, bbq aardappelen, crispy smashed potatoes, smashed potatoes
Porties: 2 personen
calorieën: 154kcal

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel
  • Bakplaat voor de BBQ
  • Ruime Kookpan
  • Spatel

Instructies

  • Voor de bereiding van deze Crispy Smashed Potatoes begin je met het koken van de aardappelen. Maak de krieltjes eventueel nog schoon, maar schil ze niet. Breng een pan met ruim water aan de kook en voeg hier de aardappeltjes aan toe. Kook ze tot ze gaar zijn en giet ze dan af. Laat de aardappeltjes in de pan een kwartiertje nagaren.
  • Steek ondertussen de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 180 graden.
  • Pak ondertussen je bakplaat erbij (ik gebruikte een geperforeerde) en vet deze in met een beetje olijfolie.
  • Neem nu de aardappeltjes en druk ze, met bijvoorbeeld de deksel van de pan of een bord, één voor één plat. Verplaats ze vervolgens met de spatel naar je bakplaat.
  • Besprenkel de gesmashte aardappeltjes nu met olijfolie en bestrooi daarna met versgemalen zwarte peper en grof zout.
  • Is de BBQ op temperatuur? Zet dan de bakplaat op het rooster en sluit de BBQ met de deksel. Gaar de aardappeltjes nu 45 minuten, tot ze mooi kleuren en lekker krokant zijn.
  • Haal de crispy smashed potatoes nu van de BBQ en laat ze 5 minuten rusten voor je ze serveert. Eet smakelijk!

Nutrition

Calories: 154kcal | Carbohydrates: 35g | Protein: 4g | Fat: 0.2g | Saturated Fat: 0.1g | Polyunsaturated Fat: 0.1g | Monounsaturated Fat: 0.01g | Sodium: 12mg | Potassium: 842mg | Fiber: 4g | Sugar: 2g | Vitamin A: 4IU | Vitamin C: 39mg | Calcium: 24mg | Iron: 2mg