Ga terug
+ servings

Pulled Pork Pie

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans, Engels
Trefwoord: engelse pie met pulled pork, english pulled pork pie, pie met pulled pork, pulled pork pie
Porties: 4 personen
calorieën: 980kcal

Ingrediënten:

  • 500 gram Pulled Pork
  • 2 Uien
  • 3 eetlepels BBQ Saus
  • 400 gram Bloem (+ extra)
  • 200 gram Koude Boter
  • 100 milliliter Water
  • 1 mespunt Zout
  • 1 Ei
  • 1 eetlepel Olijfolie

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel
  • Skillet (ø 27 cm)
  • Keukenmachine
  • Koekenpan
  • Vershoudfolie
  • Deegroller

Instructies

  • Neem de keukenmachine en doe hier de bloem en het zout in. Snijd de koude boter in blokjes en voeg ook toe. Kneed de ingrediënten met de keukenmachine door elkaar tot de boter volledig is opgenomen en voeg dan 50 milliliter water toe. Kneed dit door tot het water ook is opgenomen.
  • Kneed tot slot de laatste 50 milliliter water ook door het deeg en haal de deegbal vervolgens uit de kom. Bebloem je werkblad en kneed het deeg met de hand nog even door en vorm tot een mooie bal. Pak deze in met vershoudfolie en leg in de koeling om te rusten.
  • Steek nu de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.
  • Zet ondertussen de koekenpan op laag vuur en laat deze warm worden. Snijd de uien in halve ringen. Voeg wat olie toe aan de koekenpan en wacht tot deze warm is, voordat je de uien toevoegt.
  • Bak de uien, regelmatig roerend, 10 minuten, tot ze mooi zacht beginnen te worden. Voeg dan de Pulled Pork en BBQ saus toe en meng alles goed door elkaar. Haal de pan vervolgens van het vuur en laat het mengsel afkoelen.
  • Is de BBQ op temperatuur? Haal dan het deeg uit de koeling en verdeel het deeg in twee delen, waarbij het deel voor het bekleden van de bodem iets meer is.
  • Bebloem nu weer je werkblad en leg de bol deeg voor de bodem er op. Druk het deeg met de hand iets plat en rol het vervolgens met de deegroller uit tot een grote cirkel van ongeveer 5 mm dik.
  • Bestrooi nu de binnenkant van de skillet met wat bloem (je kunt eventueel de bodem bekleden met wat bakpapier) en leg de lap deeg over de skillet. Vorm deze rustig naar de vorm van de pan door het deeg steeds een beetje op te tillen en in de randen te leggen. Probeer het deeg niet te veel uit te drukken, want dat wordt het te dun. Snijd de lap deeg langs de rand van de skillet af.
  • Neem nu de pulled pork vulling en schep deze in de met deeg beklede skillet. Druk de vulling goed aan en zorg dat je ongeveer 1 cm onder de rand van de pan blijft.
  • Neem nu de tweede bol deeg en rol deze op dezelfde manier uit tot een lap van ongeveer 5 mm dik. Snijd uit deze lap deeg een cirkel met dezelfde diameter als tot waar de vulling zich bevindt in de skillet. Snijd daarna een kleine cirkel uit het midden (ik deed dit met een appelboor). Leg de lap deeg bovenop de vullen en gebruik de opstaande rand van het deeg nu om de pie volledig af te sluiten. Neem hier de tijd voor, zodat de pie niet zal gaan lekken langs de randen.
  • Neem nu een kommetje en klop hier het ei in los. Bestrijk de pie nu met het ei en zet de skillet op de BBQ wanneer deze de temperatuur van 200 graden heeft bereikt. Sluit de BBQ met de deksel en bak de pie 35 tot 40 minuten, tot het deeg gaar en goudbruin is.
  • Haal de skillet met de pie nu weer van de BBQ (vergeet geen BBQ handschoen te gebruiken) en laat deze 5 minuten rusten. Neem nu een serveerplank en leg deze ondersteboven op de skillet, waarna je het geheel in één handbeweging omdraait. Als het goed is komt de pulled pork pie nu los van de pan en kun je hem op de plank omdraaien. Laat nog een minuut of 5 rusten en snijd de pulled pork pie vervolgens in punten die je direct serveert. Eet smakelijk!

Nutrition

Calories: 980kcal | Carbohydrates: 104g | Protein: 27g | Fat: 51g | Saturated Fat: 29g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 11g | Trans Fat: 2g | Cholesterol: 161mg | Sodium: 1177mg | Potassium: 202mg | Fiber: 4g | Sugar: 21g | Vitamin A: 1441IU | Vitamin C: 6mg | Calcium: 104mg | Iron: 6mg