Ga terug
+ servings

T-bone Steak met Board Sauce

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Argentijns
Trefwoord: porterhouse steak, t-bone met board sauce, t-bone steak
Porties: 4 personen
calorieën: 802kcal

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Haal de T-bone steak uit de koeling. Is het vlees vacuüm verpakt? Haal het vlees dan ook uit de verpakking, zodat het vlees op adem kan komen.
  • Steek ondertussen de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 100 graden.
  • Is de BBQ op temperatuur? Steek dan de probe van je kernthermometer in het midden van het vlees (let op dat de punt niet tegen het bot aan zit) en leg de T-bone Steak op de BBQ. Sluit de BBQ met de deksel en gaar de steak tot een kerntemperatuur van 48 graden. Dit duurde bij mij ongeveer 45 minuten.
  • Ondertussen heb je mooi de tijd om de zogeheten board sauce gereed te maken op je serveerplank. Neem hiervoor de rode ui en de teen knoflook en snipper deze beiden goed fijn. Ontdoe de rode peper van de zaadjes en zaadlijsten en snipper ook goed klein.
  • Rits vervolgens de blaadjes van de takjes peterselie en koriander en hak deze klein. Rasp de schil van de limoen over de ingrediënten en pers een halve limoen uit boven je serveerplank. Schraap nu alle ingrediënten op de serveerplank bij elkaar en giet er de olijfolie over. Meng alles goed door elkaar en verdeel weer over je serveerplank. Laat de serveerplank staan tot je klaar bent om de T-bone Steak te serveren.
  • Is de kerntemperatuur van 48 graden bereikt? Dan mag de T-bone Steak even van de BBQ. Maak de BBQ nu gereed voor directe hitte en een temperatuur van 230 graden, zodat je de steak af kunt grillen. Heb je een gietijzeren rooster? Gebruik deze dan zeker tijdens het grillen voor een extra mooi resultaat.
  • Is de BBQ klaar om te grillen? Leg de steak dan weer terug op de BBQ en gril hem 2 minuten per kant af boven de hete kolen. Haal de T-bone Steak vervolgens weer van de BBQ en laat hem 5 minuutjes rusten voor je het vlees aansnijdt.
  • Dat aansnijden doe je door het vlees aan beide zijden eerst van het bot los te snijden, waarna je er mooie plakken van snijdt. Leg de T-bone mooi uitgespreid op je serveerplank met de board sauce en bestrooi met nog wat grof zeezout en versgemalen zwarte peper. Eet smakelijk!

Nutrition

Calories: 802kcal | Carbohydrates: 5g | Protein: 73g | Fat: 52g | Saturated Fat: 21g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 23g | Cholesterol: 196mg | Sodium: 192mg | Potassium: 1178mg | Fiber: 1g | Sugar: 2g | Vitamin A: 146IU | Vitamin C: 24mg | Calcium: 35mg | Iron: 7mg