Gegrilde Zoete Aardappelen van de BBQ
Gang: Bijgerecht
Keuken: Overig
Trefwoord: gegrilde aardappelen, gegrilde zoete aardappelen, zoete aardappel, zoete aardappel bbq
Porties: 4 personen
calorieën: 105kcal
BBQ
Grote Kookpan
Keukenpapier
Mengkom
Zet een grote pan water op het vuur en breng het water aan de kook. Steek ondertussen de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.
Maak, terwijl het water op staat en de BBQ op temperatuur komt, de zoete aardappelen schoon onder de kraan en snijd ze vervolgens in plakken van ongeveer 0,5 cm dik.
Kookt het water in de pan? Voeg dan de plakjes zoete aardappel toe en kook ze 5 minuten. Giet het water vervolgens af en spoel de aardappel plakjes na met koud water.
Leg de aardappelpartjes nu op wat keukenpapier om ze rondom droog te deppen en doe ze vervolgens in de mengkom. Voeg hieraan de olijfolie en alle specerijen toe en hussel alles goed door elkaar.
Is de BBQ op temperatuur? Leg de plakjes zoete aardappel dan op de BBQ en grill ze 4 á 5 minuten per kant, tot ze een mooi kleurtje krijgen en mooi krokant zijn.
Haal de plakken zoete aardappel vervolgens weer van de BBQ en serveer ze direct. Eet smakelijk!
Calories: 105kcal | Carbohydrates: 24g | Protein: 2g | Fat: 1g | Saturated Fat: 0.1g | Polyunsaturated Fat: 0.1g | Monounsaturated Fat: 0.4g | Sodium: 259mg | Potassium: 402mg | Fiber: 4g | Sugar: 5g | Vitamin A: 16316IU | Vitamin C: 3mg | Calcium: 37mg | Iron: 1mg