Ga terug
+ servings

Pittige Steak Rub van BBQ Junkie

Gang: Dry Rub
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: dry rub, dry rub voor steak, pittige steak rub, steak rub
Porties: 2 porties
calorieën: 33kcal

Ingrediënten:

Instructies

  • Neem een mengkom en meng daarin alle ingrediënten tot een dry rub. Check de rub op klontjes en druk deze uit elkaar met een lepel, zodat de kruiden en specerijen nog beter met elkaar vermengen.
  • De ingrediënten zoals hierboven genoemd zijn genoeg voor 2 mooie steaks, maar je kunt gemakkelijk een grotere hoeveelheid maken en bewaren in een goed afgesloten pot. Ik gebruik deze rub regelmatig op een lekkere ribeye.

Notities

Tip: zoals gezegd zijn er allerlei kant-en-klare rubs op de markt, waaronder ook speciale dry rubs voor rundvlees. Het is natuurlijk prima om je favoriete rub te gebruiken, maar let dan wel op het volgende: Veel dry rubs zijn vaak gericht op low & slow bereidingen en bevatten suikers die tijdens de bereiding mooi karamelliseren. Die suikers verbranden echter nogal snel wanneer je een dergelijke rub op een steak gebruikt en dat wil je eigenlijk niet. Gebruik voor steaks daarom altijd dry rubs waarin geen suikers zitten.

Nutrition

Calories: 33kcal | Carbohydrates: 7g | Protein: 2g | Fat: 1g | Saturated Fat: 0.2g | Polyunsaturated Fat: 0.5g | Monounsaturated Fat: 0.3g | Sodium: 1767mg | Potassium: 197mg | Fiber: 3g | Sugar: 1g | Vitamin A: 2292IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 70mg | Iron: 3mg