Ga terug
–+ servings

Cheesy Hasselback Potatoes

Gang: Bijgerecht
Trefwoord: cheesy hasselback aardappelen, hasselback, hasselback aardappelen, hasselback potatoes
Porties: 4 personen

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte een temperatuur van ongeveer 200 graden.
  • Was ondertussen de aardappelen en droog ze af. Leg de 2 pollepels nu op je werkblad en leg er een van de aardappelen tussen. Neem nu een scherp mes en snijd de aardappel om de 3 mm in, tot je met je mes op de pollepels zit. De pollepels zorgen er hierbij voor dat je niet per ongeluk doorschiet. Zo vallen de hasselback aardappelen minder snel uit elkaar tijdens het garen. Herhaal bovenstaande met alle aardappelen.
  • Is de BBQ op temperatuur? Dan mogen de aardappelen het rooster op. Sluit de BBQ met de deksel en gaar de hasselback aardappelen 30 minuten.
  • Zet ondertussen een steelpan op laag vuur en smelt de roomboter hier in. Pak ook de zwarte peper en het grof zeezout er vast bij.
  • Liggen de aardappelen 30 minuten op de BBQ? Bestrijk ze dan met wat gesmolten boter. Gebruik hiervoor de bastingkwast. Bestrooi de aardappelen nu ook met wat versgemalen zwarte peper en grof zeezout. Sluit de BBQ weer met de deksel en gaar de aardappelen nog 20 minuten.
  • Na deze 20 minuten mogen de aardappelen even kort van de BBQ. Leg ze op een snijplank en vul een aantal van de inkepingen met de cheddar. Leg de aardappelen nu weer terug op de BBQ en sluit de BBQ weer met de deksel. Gaar de cheesy hasselback aardappelen nog 10 minuten, tot de cheddar mooi gesmolten is en de aardappelen mooi gaar en zacht zijn.
  • Haal de hasselback aardappelen met cheddar nu van de BBQ en serveer ze direct. Eet smakelijk!