Ga terug
+ servings

Knoflookpizza met Tomaat & Burrata

Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: burrata pizza, knoflook pizza, pizza burrata, pizza tomaat en burrata
Porties: 2 personen

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

Instructies

 • Voor het bakken van pizza’s begin je uiteraard met het maken van pizzadeeg. Pak een ruime mengkom en doe hier de bloem, het water, zout, gist en 2 eetlepels olijfolie in. Meng alles met een spatel door elkaar, tot er een plakkerige deegbal ontstaat. Bebloem nu je werkblad en stort je deeg hierop.
 • Kneed het deeg gedurende 10 minuten stevig door, tot er een elastische deegbal ontstaat.
 • Bovenstaande kun je eventueel ook doen met een mixer of keukenmachine. Wel raad ik altijd aan het deeg nog even met de hand door te kneden, omdat je dan goed aan voelt of het elastisch genoeg is.
 • Maak de mengkom even schoon en leg de deegbal hier in. Dek de kom af met de vochtige theedoek en laat het deeg nu 8 uur rijzen.
 • Wil je een deeg dat minder lang hoeft te rijzen? Neem dan 10 gram gedroogde gist in plaats van 3 gram en voeg 1 theelepel suiker toe aan je deeg, voordat je gaat kneden. Je pizzadeeg hoeft dan slechts een uur te rijzen. Probeer echter ook het deeg met de lange rijs eens. Het is een heerlijk pizzadeeg dat makkelijker te verteren is.
 • Moet het pizzadeeg nog ongeveer een uur rijzen? Steek dan de BBQ aan. Ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van 300 tot 350 graden. Leg de pizzasteen op tijd op de BBQ, zodat deze mee kan opwarmen.
 • Neem ondertussen een kommetje en doe hier de Italiaanse kruiden en 4 eetlepels olijfolie in. Knijp met de knoflookpers ook de teentjes knoflook uit in het kommetje en meng alles ingrediënten door elkaar.
 • Neem nu nog een mengkom en doe hier de laatste 2 eetlepels olijfolie in. Snijd alle cherrytomaatjes in kwarten en doe in de kom. Haal de blaadjes basilicum van de takjes en hak deze klein. Voeg ook toe en meng alles door elkaar. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en wat zeezout en zet de tomatensalade aan de kant.
 • Is de BBQ op temperatuur? Verdeel het deeg dan in 2 gelijke bollen. Bebloem je werkblad en leg er 1 van de bollen op. Druk de bol met je handen plat en vorm er vervolgens vanuit het midden een pizzabodem van. Je kunt dit eventueel ook doen met een deegroller, maar dan druk je veel lucht uit het deeg en krijg je een minder mooi resultaat.
 • Is je pizzabodem gevormd? Pak dan de pizzaschep er bij en bestrooi deze met een beetje bloem of maismeel. Leg er vervolgens de pizzabodem op.
 • Bestrijk de pizzabodem nu met de helft van de olie met Italiaanse kruiden en knoflook (pak de randen mee) en schuif de pizza rustig op de pizzasteen. Sluit de BBQ vervolgens weer met de deksel en bak de pizza in 5 minuten af.
 • Haal de pizza nu weer van de BBQ met de pizzaschep en schuif hem op een snijplank of groot bord. Beleg de pizza nu met de helft van de tomatensalade. Haal vervolgens een bol burrata uit de verpakking en leg deze in het midden op de pizza. Bestrooi de pizza nog met wat versgemalen zwarte peper en serveer vervolgens direct.
 • Bereid ondertussen de volgende pizza voor en bak hem op de BBQ, terwijl de eerste pizza wordt aangesneden en herhaal na het bakken de stappen met de tomatensalade, burrata en zwarte peper. Eet smakelijk!