Haal de procureur uit de koeling en dep het vlees rondom droog. Smeer de procureur rondom in met de mosterd en bestrooi het vlees daarna met je favoriete BBQ rub voor varkensvlees. Leg de procureur op een bord en zet in de koeling voor een uurtje.
Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 110 graden.
Is de BBQ op temperatuur? Voeg dan de chunks rookhout toe aan de brandende kolen. Steek de probe van je kernthermometer in het midden van het vlees en leg de procureur op de BBQ. Sluit de BBQ met de deksel. Rook de procureur steak nu rustig 1,5 uur.
Ligt de steak van procureur 1 uur op de BBQ? Pak dan de skillet en doe hier de BBQ saus, appelciderazijn en honing in en meng door elkaar. Zet de skillet op de BBQ en laat de saus rustig opwarmen.
Wanneer je vlees 1,5 uur op de BBQ ligt mag deze even met beide kanten in het pannetje met de saus worden gelegd.
Laat even uitlekken en leg het vlees daarna weer terug op het rooster. Herhaal dit iedere 20 minuten tot de bereiding gedaan is of de saus op is.
Gaar het vlees door tot een minimale kerntemperatuur van 65 graden, maar het liefst tot 70 a 75 graden. Dit duurde bij mij nog iets meer dan een uur.
De procureur steak heeft dus in totaal ongeveer 2 uur en 45 minuten op de BBQ gelegen. Overigens kan het vlees prima een nog iets hogere kerntemperatuur hebben, dus schroom niet om het vlees op tijd op de BBQ te leggen.
Is je langzaam gegaarde procureur steak gaar en mag ie van de BBQ? Laat hem dan op een snijplank 5 minuten rusten en snijd het vlees daarna in dunne plakken. Eet smakelijk!