Ga terug
+ servings

Lemon Pepper Rub

Gang: Dry Rub
Keuken: Overig
Trefwoord: lemon pepper, lemon pepper chicken, lemon pepper rub, lemon pepper vis
Porties: 1 portie
calorieën: 76kcal

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

  • Dunschiller
  • Oven
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Keukenmachine

Instructies

  • Neem de citroenen en schil ze met een dunschiller. Zorg dat je zo min mogelijk wit op de citroenschil hebt. Leg alle citroenschillen op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de oven aan en stel hem in op 75 graden. Droog de schillen 4 uur in de oven. Zet de oven daarna op een kier en laat de citroenschillen zo nog een nacht in de oven liggen.
  • De volgende dag doe je alle gedroogde citroenschillen in de keukenmachine, waarna je klein draait. Doe dit niet te lang, want je wil wel wat textuur overhouden en niet met poeder aan de slag zo.
  • Neem nu 3 theelepels van de gedroogde citroen en voeg hier de zwarte peper, het knoflookgranulaat, het zout en de kurkuma aan toe. Meng door elkaar tot een rub en gebruik om je kip of vis mee te kruiden. Of bewaar de rub in een afsluitbaar potje.

Notities

Zoals gezegd is het schillen van de citroenen en het drogen van de schillen wel een tijdrovend klusje. Je kunt dus ook gedroogde citroenschil kopen óf de lemon pepper rub aanschaffen. Die heeft overigens wat meer ingrediënten, maar is ook zeker lekker!

Nutrition

Calories: 76kcal | Carbohydrates: 23g | Protein: 3g | Fat: 1g | Saturated Fat: 0.1g | Polyunsaturated Fat: 0.2g | Monounsaturated Fat: 0.04g | Sodium: 781mg | Potassium: 361mg | Fiber: 7g | Sugar: 5g | Vitamin A: 58IU | Vitamin C: 115mg | Calcium: 68mg | Iron: 2mg