Ga terug
+ servings

Plaattaart met Groene Asperges

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Overig
Trefwoord: plaattaart, plaattaart met asperges, plaattaart met groene asperges, plaattaart van de bbq
Porties: 2 personen
calorieën: 158kcal

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel
  • Grillsteen of Pizzasteen

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden. Leg de grillsteen of pizzasteen niet direct op de BBQ, maar doe dit 5 minuutjes voor je het bladerdeeg gaat bakken.
  • Haal het bladerdeeg uit de verpakking en rol het uit. Vouw de randen iets om en prik met een vork gaatjes in het deeg.
  • Is de BBQ op temperatuur? Schuif het bladerdeeg dan met het bakpapier op de steen en sluit de BBQ met de deksel. Bak de bladerdeeg bodem 8 minuutjes voor en haal het daarna weer van de BBQ.
  • Pak ondertussen de asperges, hamreepjes, eieren, crème fraîche, peper en het zout er bij. Snijd of breek de onderkanten van de asperges.
  • Bestrijk de bladerdeeg bodem nu eerst met de crème fraîche en strooi er vervolgens de hamreepjes overheen. Beleg de bladerdeegtaart vervolgens met de groene asperges. Breek daarna de twee eieren over de plaattaart met asperges en bestrooi het geheel met wat zeezout en versgemalen zwarte peper.
  • Schuif de plaattaart vervolgens, wederom met het bakpapier, weer op de grillsteen of pizzasteen. Sluit de BBQ met de deksel en bak de plaattaart nog 15 tot 20 minuten, tot het bladerdeeg mooi krokant en goudbruin is gebakken.
  • Haal op dat moment de plaattaart van de BBQ en schuif hem op een grote snijplank. Snijd de plaattaart in stukken en serveer deze direct. Eet smakelijk!

Nutrition

Calories: 158kcal | Carbohydrates: 8g | Protein: 18g | Fat: 7g | Saturated Fat: 2g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 2g | Trans Fat: 0.01g | Cholesterol: 192mg | Sodium: 720mg | Potassium: 417mg | Fiber: 4g | Sugar: 4g | Vitamin A: 1573IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 69mg | Iron: 5mg